Cum să ascunzi numărul de reacții primite la postările de pe Instagram

Cum să ascunzi numărul de reacții primite la postările de pe Instagram

Publicat de Fadia Hirtan
pe 27.05.2021

Decizie istorică a platformei de socializare aflată sub umbrela Facebook. De acum înainte, poți alege dacă numărul reacțiilor și al reach-ului la postările de pe contul tău de Instagram este vizibil pentru toată lumea sau doar pentru tine. 

Această opțiune vine ca răspuns al rețelei de socializare la efectul pe care îl poate avea asupra sănătății noastre mentale validarea prin likeuri a celorlalți, în funcție de ce alegem să postăm. 

Încă din 2019, Facebook și Instagram au testat opțiunea de a ascunde numărul de reacții, care astăzi este disponibilă pentru toată lumea care are un cont de Instagram. Dacă vrei să te bucuri de ea, asigură-te că ai update-urile la zi pentru această aplicație pe telefon.

Reprezentanții rețelei de social media vor să se asigure că toți utilizatorii Instagram vor fi motivați să posteze conținut de calitate, fără să-și mai facă griji pentru numărul de reacții primite, ci concentrându-se mai degrabă pe share-uri. 

„Începând de astăzi, vă oferim opțiunea de a ascunde numărul de likeuri pentru toate postările din feed. Veți avea, de asemenea, opțiunea de a vă ascunde likeurile la propriile postări, astfel încât alții să nu poată vedea câte aprecieri primesc postările voastre. În acest fel, dacă doriți, vă puteți concentra pe fotografiile și videoclipurile distribuite, în loc de câte aprecieri primesc postările pe care le faceți.”, au anunțat oficialii platformei. 

Ce trebuie să faci dacă vrei ca numărul de reacții să nu mai fie vizibil pentru toți cei care interacționează cu profilul tău de Instagram? Urmează pașii de mai jos.

Dacă vrei să ascunzi toate reacțiile la postările de pe profil:

  • deschide aplicația Instagram pe telefon;
  • apasă în stânga, jos, pe poza care te va duce pe profilul tău;
  • dă click pe cele trei linii din dreapta, sus, care îți vor deschide un meniu;
  • alege Settings;
  • scrie în bara de căutare de sus Posts;
  • apasă butonul-slide din dreapta, sus, din dreptul Hide Like and View Counts;
  • acum doar tu vei mai putea vedea cine reacționează la postările tale de pe Instagram.

Dacă vrei să ascunzi reacțiile de la o anumită postare:

  • deschide aplicația Instagram pe telefon;
  • mergi la postarea la care vrei să ascunzi reacțiile;
  • apasă pe cele trei puncte, din dreapta, sus, la postarea respectivă;
  • alege Hide Like Count;
  • acum doar tu vei putea vedea cine reacționează la postarea la care ai ales să ascunzi reacțiile.

Dacă nu ai încă aceste opțiuni disponibile îți reamintim că e nevoie să faci un update la aplicație.

Cel mai probabil, opțiunea nu va fi testată și de influenceri, care își stabilesc tipul de conținut în funcție de numărul de reacții și care obțin colaborări noi datorită popularității postărilor de pe conturile pe care le administrează. 
 

Facebook a folosit pentru prima dată butonul de LIKE în 2009, dar funcția sa simplă avea să ia o amploare nebănuită. Astăzi un etalon și o semnătură a platformei de socializare, butonul de like (love pe Instagram) a primit de-a lungul timpului o mulțime de critici. Motivul pentru acestea a fost că a dat naștere sentimentelor de anxietate și lipsă de valoare pentru utilizatorii Facebook și Instagram, atunci când postările acestora erau prea puțin populare. 


Cel mai probabil, opțiunea de ascundere a numărului de reacții va fi, cât de curând, disponibilă și pentru conturile de Facebook.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!