Cum alegi un încărcător wireless pentru telefon?

Cum alegi un încărcător wireless pentru telefon?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 13.08.2021

Cauți să cumperi un încărcător wireless pentru telefon? Ai ajuns unde trebuie, pentru că în acest material îți vom spune tot ce trebuie să știi despre cum alegi un astfel de accesoriu pentru smartphone-ul tău. Iată ce informații ți-am pregătit.

Ce ar trebui să știi înainte să-ți cumperi un încărcător wireless

Deși pare redundant, înainte de a cumpăra un încărcător wireless asigură-te că telefonul tău este compatibil cu un accesoriu de acest fel. 

De exemplu, dacă ești fan al telefoanelor Apple, e bine să știi că doar modelele lansate din 2017 și până astăzi pot primi energie de la un încărcător wireless. Iată care sunt acestea:

Dacă vorbim de telefoane de la Samsung, atunci e bine să știi că doar cele din lista de mai jos pot fi încărcate wireless:

Mai apoi, e important să verifici dacă încărcătorul wireless pe care ai pus ochii acceptă standardul de încărcare Qi pentru eficiență și compatibilitate maximă cu telefonul tău. 

Nu uita să verifici și puterea de încărcare promisă, care să fie compatibilă cu cea pe care o suportă smartphone-ul tău. Asta, bineînțeles, dacă vrei să îi prelungești durata de viață, protejându-i bateria.

Nu în ultimul rând, află ce fel de conectare e necesară pentru alimentarea încărcătorului wireless și vezi care te avantajează mai mult. Anumite încărcătoare wireless primesc curent direct de la priză, în vreme ce altele își pot lua energia și printr-un cablu pe care îl poți conecta la laptop. 

Noi nu îți recomandăm să apelezi la încărcătoare wireless fabricate de firme despre care nu ai mai auzit până acum. Mărci precum Anker, RavPower, Morphie, Belkin și Samsung sunt opțiuni către care te poți îndrepta cu încredere atunci când ai nevoie de un accesoriu de acest fel. 

Ce avantaje ai dacă folosești un încărcător wireless pentru telefon?

Desigur, primul și cel mai important avantaj pe care îl ai atunci când îți reîncarci telefonul de la un încărcător wireless este mobilitatea de care te vei bucura. Poți ridica telefonul de la încărcat ori de câte ori acesta sună sau te anunță că ai primit un mesaj, fără a mai avea grija că trebuie să-i scoți cablul. 

În plus, nu mai riști să strici mufa telefonului, prin introducerile și scoaterile repetate ale cablului în slotul de încărcare. De exemplu, poți păstra încărcătorul wireless la birou, pentru a reîncărca telefonul cât timp lucrezi, iar încărcătorul original al telefonului, cel cu cablu, să-l folosești doar acasă. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Ce dezavantaje are încărcarea wireless pentru telefonul tău?

Din păcate, reîncărcarea de la un încărcător wireless este una destul de lentă, așa că va trebui să ai răbdare până când telefonul va primi suficientă energie. 

În plus, încărcătoarele wireless sunt destul de scumpe, așa că s-ar putea să te avantajeze mai mult un încărcător clasic.

Nu în ultimul rând, e bine să știi că nu vei putea folosi telefonul cât timp acesta va fi conectat la un încărcător wireless. Adică poți să-l ridici de pe suprafața încărcătorului, dar asta va însemna oprirea alimentării cu energie a telefonului.

Iată și alte întrebări pe care le-ai putea avea referitor la încărcătoarele clasice: 

E sigur să-mi las telefonul să se reîncarce de la un încărcător wireless peste noapte?

Majoritatea producătorilor de telefoane nu recomandă să îți lași telefonul conectat la încărcător peste noapte sau pentru perioade lungi de timp după ce acesta a realizat o încărcare completă (deși noi îți sugerăm să-l scoți de la încărcat când a atins 80%). Iar asta e indiferent dacă vorbim de un încărcător clasic sau unui wireless.

Unele încărcătoare wireless sunt mai rapide decât cele cu fir?

Da. Cele mai rapide încărcătoare wireless sunt mai rapide decât unele încărcătoare cu fir mai vechi, dar, în general, încărcarea prin cablu este mai eficientă și, prin urmare, mai rapidă.

Un încărcător wireless ieftin îmi poate deteriora telefonul?

Probabil ca nu. Atâta timp cât ai cumpărat un încărcător nou de la un comerciant de încredere și ești sigur că accesoriul este compatibil cu telefonul tău, atunci nu ai de ce să îți faci griji.

Căldura pe care o degajă încărcătorul wireless îmi poate deteriora telefonul?

Probabil ca nu. Majoritatea încărcătoarelor wireless oferă protecție pentru a preveni supraîncălzirea. Ca măsură de precauție, însă, nu lăsa niciodată telefonul pe încărcătorul wireless mai mult decât este necesar.


Dacă ai primit informații care te-au ajutat să înțelegi mai bine cum ar trebui să alegi un încărcător wireless, lasă-ne mai jos aprecierea ta, printr-o inimioară. Ne bucurăm de fiecare dată când vedem reacțiile celor care ajung pe blogul Flip și ne ajută să căutăm constant subiecte de interes pentru cei care iubesc telefoanele mobile. 🤗

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!