Cum alegi capacitatea de stocare ideală pentru tine, atunci când îți cumperi un iPhone nou?

Cum alegi capacitatea de stocare ideală pentru tine, atunci când îți cumperi un iPhone nou?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 16.05.2022

Cât de importantă este pentru tine capacitatea de stocare a telefonului tău? Popular cunoscută și sub denumirea de memorie internă, capacitatea de stocare a smartphone-ului va dicta și prețul pe care îl vei investi în noul device. Iar dacă un spațiu insuficient pentru nevoile tale va reprezenta o sursă sigură de frustrare, o cantitate prea mare de stocare s-ar putea traduce printr-o risipă de bani. 

În prezent, cea mai mare capacitate de stocare de pe un iPhone este cea de 1TB, disponibilă pe iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max. Modelele non-Pro, adică iPhone 13 și iPhone 13 mini, pot veni cu o memorie internă de maximum 512GB. Însă ai nevoie cu adevărat de atât de mult spațiu de stocare?

Cei de la Apple au realizat de curând un clip în care îți arată cum alegi capacitatea de stocare ideală pentru tine, atunci când îți cumperi un iPhone nou, pe care îl poți urmări mai jos:

Așadar, reprezentații gigantului american spun că, pentru a determina care este memoria internă de care ai nevoie pe telefon, e suficient să:

  • intri la Settings și să dai click pe General;
  • deschizi Internal Storage și să analizezi gradul de ocupare a memoriei interne a telefonului, în partea de sus a ecranului, unde poți vedea cât de mult din spațiul de stocare ai folosit până acum, dar și capacitatea totală de stocare a smartphone-ului tău.

În funcție de culorile afișate, poți afla cât din memoria telefonului tău este ocupată cu poze, clipuri, documente, mesaje și așa mai departe. „Dacă te apropii de limită, vei dori să iei în considerare un iPhone cu o capacitate mai mare”, spun cei de la Apple în clipul recent postat pe canalul de YouTube al Apple Support. Tot ei precizează că „poți afla ce capacitate de stocare este cea mai bună pentru tine verificând cât de mult spațiu de stocare folosești în prezent”.

Cu alte cuvinte, dacă memoria telefonului căruia te pregătești să-i faci un upgrade nu este folosită la maximum, te poți orienta după un model de iPhone a cărui capacitate de stocare să se apropie de modelul la care vrei să renunți.

Totuși, nu uita să iei în calcul și faptul că îmbunătățirile aduse camerelor la fiecare lansare a noii generații de telefoane înseamnă și o nevoie mai mare de spațiu intern. Cu siguranță vei putea face poze și capta imagini video din ce în ce mai performante, cu cât te apropii mai mult de ultimele modele apărute pe piață. Dar asta va necesita, implicit, o memorie internă mai generoasă. 

Desigur, o alternativă la fel de bună ar putea fi un spațiu de stocare suficient de mare în iCloud, pe lângă cei 5GB obținuți gratuit la crearea contului. În România, va trebui să plătești lunar 4,49 lei pentru 50GB, 12,99 lei pentru 200GB sau 44,90 lei pentru 2TB de stocare în cloud. 

În 2007, când se lansa primul iPhone, fanii Apple puteau beneficia de maximum 16GB de stocare internă pe telefon. 

iPhone 4s din 2011 a fost primul telefon Apple cu până la 64GB memorie internă. Linia iPhone 6, apărută în 2014, a fost prima care a oferit 128GB spațiu de stocare.

Doi ani mai târziu, în 2016, Apple a introdus o capacitate de stocare de 256GB pentru modelul iPhone 7. Acest lucru sa dublat la 512GB, odată cu lansarea lui iPhone XS și iPhone XS Max din 2018. Iar modelele iPhone 13 Pro au oferit o capacitate de stocare de până la 1TB

Astăzi, cele mai noi zvonuri spun că iPhone 14 va oferi până la 2TB de stocare. Cel mai probabil, această memorie uriașă va fi disponibilă pentru modelele iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, nicidecum pentru variantele de bază ale viitoarei generații de iPhone

Dar ai nevoie, cu adevărat, de o memorie atât de mare pe telefon? Caută în meniul iPhone-ului tău (Settings - General - Internal Storage) și lasă-ne mai jos un comentariu în care să ne spui - tu câți GB ai ocupați din memoria telefonului tău?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!