iPhone: Cum afli și cum modifici ce aplicații din telefon au acces la datele despre locație?

iPhone: Cum afli și cum modifici ce aplicații din telefon au acces la datele despre locație?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 31.05.2022

Odată cu trecerea la sistemul de operare iOS 15, care, de la lansare, a mai primit câteva update-uri, cei care folosesc un telefon Apple au primit mai mult control în ceea ce privește confidențialitatea datelor. 

iOS 15 oferă posesorilor de iPhone, printre altele, și posibilitatea de a gestiona accesul aplicațiilor la datele despre locație. Așadar, dacă vrei să verifici sau să modifici ce aplicații mobile folosesc localizarea ta și ai update-ul la ultima versiune de iOS făcut, poți face asta într-un mod foarte simplu, pe care l-am descris mai jos. 

Dar până să-ți explicăm, pas cu pas, cum permiți, anulezi sau gestionezi accesul la locație pentru aplicațiile pe care le ai instalate în telefon, vrem să-ți reamintim că ai tot dreptul de a gestiona aceste aspecte.

Cu alte cuvinte, poți permite sau nu fiecărei aplicații în parte să aibă acces la locația ta, pe fundal, sau poți decide ca platforma să o poată utiliza doar atunci când o folosești. Pe lângă mai multă confidențialitate, făcând setările necesare, mai poți salva câte puțin din bateria iPhone-ului tău, consumul de energie fiind unul mult mai mic, în mod evident.

Așadar, iată cum vezi ce aplicații din telefon îți folosesc locația și cum faci modificări pentru fiecare în parte:

  • intră la Setting;
  • caută Privacy și accesează de acolo Location Services;
  • în jos, se va deschide lista cu toate aplicațiile pe care le ai instalate în telefon;
  • în dreptul fiecăreia vei vedea accesul la datele de locație pe care îl are;
  • poți seta, la fiecare în parte, accesul pe care îl permiți, care poate fi While Using (cât timp folosești aplicația), Always (tot timpul) sau Never (niciodată);
  • de asemenea, poți alege să oprești accesul tuturor aplicațiilor la datele tale de locație prin deselectarea butonului din dreptul Location Services.

Dacă ți-e mai ușor să vezi cum ar arăta pașii descriși pe telefonul tău, îți lăsăm aici și câteva printscreen-uri care să te ajute:

sursa foto: 9to5mac.com

Dacă informațiile din acest material te-au ajutat să înțelegi ce aplicații îți folosesc datele despre locație, dar mai ales cum poți gestiona aceste setări, ne-am bucura să ne lași mai jos o inimioară, să știm că ai trecut pe aici. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!