Codul PUK - tot ce trebuie să știi despre deblocarea cartelei când ai uitat codul PIN

Codul PUK - tot ce trebuie să știi despre deblocarea cartelei când ai uitat codul PIN

Publicat de Iulia Nicolaie
pe 11.03.2024

Dacă ai ajuns să te întrebi ce este un cod PUK, sau unde găsesc codul PUK înseamnă că ai nevoie de ajutorul nostru. În acest material te ajutăm cu mai multe informații pentru aflare cod puk online, dar și cu pașii necesari pentru a merge mai departe în cazul în care telefonul ți-a fost blocat. Printre răspunsurile la întrebările tale, pe care le poți găsi mai jos, se numără recuperare cod puk orange, aflare cod puk vodafone și aflare cod puk telekom online. Iată un sumar al tuturor detaliilor din articol:

 

 

 

Ce este codul PUK?

 

Denumirea de cod PUK este un acronim și vine de la Personal Unlock Key, ceea ce s-ar putea traduce prin Cheie de deblocare personală a cartelei SIM. Codul PUK este un cod unic pe care doar cartela ta SIM îl are. Dacă te întrebi câte cifre are codul puk, în cele mai multe cazuri este vorba despre 8 cifre.

În cazul în care obișnuiai să-ți protejezi cartela cu un cod PIN pe care fie l-ai introdus greșit de trei ori, fie l-ai uitat complet, telefonul îți va cere să introduci codul PUK pentru a putea debloca SIM-ul.

Fii foarte atent, pentru că tastarea greșită a codului PUK de zece ori va duce la blocarea cartelei SIM, deci îți va fi imposibil să-ți mai folosești telefonul pentru apeluri, mesaje sau unele aplicații.

Iată și alte informații care ți-ar mai putea fi de folos în legătură cu codul PUK.

 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cum aflu codul PUK?

 

Atunci când cumperi un SIM, indiferent că vorbim de o cartelă prepaid sau de un abonament, acesta va veni „prins” de o cartelă cu aceleași dimensiuni ca ale unui card bancar. Pe spatele cartelei vei vedea scris codul PUK. Ideal ar fi să îl notezi undeva, pentru a fi sigur că îl ai la îndemână atunci când ai nevoie de el.

Dacă ai pierdut cartela originală și nu mai știi codul PUK, poți oricând suna de pe un alt telefon, presupunând că cel pe care ai SIM-ul blocat prin introducerea codului PIN greșit nu poate fi folosit, la compania de telefonie mobilă de la care ai cartela. Mai jos te ajutăm cu indicații detaliate despre cum poți afla codul PUK în funcție de operatorul de telefonie mobilă la care ai abonament sau cartelă prepaid.

 

 

Cod PUK Vodafone

 

Poți afla codul PUK al unei cartele Vodafone direct din contul tău My Vodafone, în secțiunea Administrare cont - Cod PUK.

Mai poți suna la *100# de pe un telefon din reţeaua Vodafone. Din meniu, va trebui să alegi Contul meu-Urgențe-PUK. Apoi, va trebui să introduci numărul tău și vei primi codul direct pe telefon și prin SMS.

De asemenea, mai poți suna la *222, unde, după ce alegi Află codul PUK, va trebui să optezi pentru Blocare sau deblocare număr. Mai poți spune robotului Vreau codul PUK, iar acesta te va ghida în meniu.

Îți mai stau la dispoziție și numerele de telefon 0372.02.22.22, ( cu tarif normal), din orice rețea națională, dar și 0040.372.02.22.22, dacă te afli în afara țării și vrei să afli codul PUK pe o cartelă Vodafone.

 

Cod PUK Orange

 

Pentru aflare cod puk orange abonament ai la îndemână mai multe posibilități, însă acestea nu sunt diferite de cele pentru deținerea unei cartele prepaid.

Dacă ai cont My Orange, loghează-te cu numele de utilizator și parolă. Alege numărul de telefon pentru care vrei să afli codul PUK și intră la Servicii SIM, din meniul lateral care se va afișa.

Dacă ai aplicația My Orange, intră în cont și accesează meniul Mai multe - Servicii - Deblocare cartela SIM - codul PUK. 

Mai poți afla codul PUK Orange printr-un apel gratuit la *100#, de pe orice număr înregistrat în această rețea. Alege opţiunea 4 - Abonamentul meu, opţiuni şi blocare număr. Apoi apasă tasta 5 - Află codul PUK. Introdu numărul de telefon pentru care doreşti să afli codul PUK, apoi tastează parola Orange. Codul PUK va apărea afişat pe ecran, însă ai posibilitatea să-l primeşti şi prin SMS.

Nu în ultimul rând, codul PUK Orange e la un apel distanță. Sună la numărul 300 de pe orice alt număr Orange sau la 0374.300.300 de pe un număr din altă reţea şi alege ramura 3, tasta 4 (dacă utilizezi o cartelă PrePay) sau ramura 3, tasta 5 (dacă ești abonat Orange).

 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cod PUK Telekom

 

Poţi afla codul PUK Telekom abonament sau pentru cartelă Telekom prin următoarele modalități:

  1. Apel la 1234 (gratuit din rețelele Telekom România Mobil și Telekom România) și urmând pașii descriși de către meniul robotic;
  2. Apel la *100#, gratuit din rețelele Telekom România Mobil și Telekom România, selectând ramura 5-Servicii și, ulterior, ramura 3-Codul PUK. Va fi necesar să tastezi numărul de telefon pentru care dorești aflarea codului PUK și parola de acces la serviciile self care, pentru numărul de telefon pe care l-ai tastat. Această parolă este formată inițial din ultimele șase cifre ale codului numeric personal al titularului de contract;
  3. Apel la 021.404.12.34 (apelabil din orice rețea națională, tarif normal);
  4. Accesarea contului MyAccount, secțiunea Administrare cont- Servicii MyAccount- Codul PUK.
  5. Din aplicația mobilă MyAccount pe care o poți descărca din Google Play sau App Store.

 

Cod PUK Digi

 

Pentru a afla codul PUK pe o cartelă Digi, apelează serviciul clienți, la numărul 031.400.77.77 sau *777 (număr disponibil în rețeaua mobilă 3G Digi Mobil). Mai menționăm că, indiferent dacă ai abonament sau deții cartelă prepaid, ai aceiași pași de urmat.

 

 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Am blocat codul PUK - ce poți face în acest caz?

 

În situația în care nu-ți amintești codul PIN și telefonul ți-a cerut deja să introduci codul PUK, e cazul să fii foarte atent la ce tastezi. Așa cum ți-am explicat și mai sus, introducerea greșită de zece ori a codului PUK va duce la blocarea definitivă a SIM-ului.

Altfel spus, dacă ai băgat codul PUK greșit de zece ori, singurul deznodământ al acestei situații va fi cel în care îți cumperi o nouă cartelă de telefon.

Totuși, acest fapt ar putea duce la pierderea numărului de telefon, dacă vorbim de o cartelă prepaid, așa că fii foarte atent când ți se cere codul PUK!

Ce trebuie să mai știi este că nu poți afla codul PUK pentru o cartelă dacă nu cunoști numărul de telefon al acesteia, din motive de securitate.

 

Cum e mai ușor? Să obții codul PUK pentru abonament sau pentru cartelă?

 

Indiferent dacă preferi siguranța unui abonament permanent sau avantajele unei cartele PrePay, codul PUK ar trebui să fie la fel de ușor de aflate în ambele ipostaze.

În ceea ce privește relația cu clienții lor, operatorii de telefonie mobilă nu au o abordare diferită în funcție de categoria din care provii. În plus, în cazul tuturor operatorilor, apelarea serviciului de relații cu clienții este gratuită.

La o analiză mai riguroasă a acestor două opțiuni, desigur că fiecare dintre ele vine cu avantaje. De exemplu, cartelele PrePay oferă în general mai multe beneficii și tarife mai atractive, depășind deseori prin atractivitate abonamentele. În ceea ce privește obținerea codului PUK, concluzionăm că nu sunt diferențe.

 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cum să te asiguri că îți vei ține minte codul PUK?

 

Pentru a nu te afla în situația în care să ai nevoie urgentă de el și să nu-l ai la îndemână, venim către tine cu câteva soluții pentru a te ajuta să-l păstrezi cu mai mare ușurință. În acest mod, data viitoare nu te vei mai confrunta cu aceleași dificultăți.

  • Verifică documentația

Uită-te cu atenție prin documentele care au însoțit cardul SIM sau telefonul la momentul achiziției. De cele mai multe dăți, codul PUK este afișat în manualul utilizatorului. Odată ce ai aflat informația, păstreaz-o într-un loc la îndemână sau, și mai bine, încearcă s-o memorezi prin diverse tehnici și asocieri pe care să le introduci în rutina ta zilnică.

  • Asociază-l cu informații personale

Codul PUK va fi mult mai ușor de reținut dacă încerci să-l configurezi folosind cifre din viața personală precum, aniversări, zilele de naștere ale copiilor și alte asemenea. În acest mod, probabilitatea de a-l uita scade considerabil.

  • Folosește metoda repetiției

Pentru a fi sigur că nu-l uiți, repetarea frecventă a codului PUK este o soluție clasică, dar cât se poate de eficientă. Spune-l cu voce tare, scrie-l pe o foaie sau în agendă sau tastează-l în mod regulat pe smartphone. Cu cât o faci mai des, cu atât îți va fi mai ușor pe viitor când s-ar putea să ai nevoie de el.

  • Stocare sigură într-un spațiu fizic

Dacă celelalte metode de a memora mai ușor codul PUK dau greș, ai întotdeauna la îndemână metoda salvării acestuia în format fizic într-un loc sigur. Acesta ar trebui să nu fie foarte ușor accesibil. Un exemplu pe care ți-l putem sugera este un seif sau un sertar încuiat cu cheia.

Dacă prin acest material te-am ajutat să afli mai multe despre codul PUK sau poate chiar să-l deblochezi, în funcție de operatorul de telefonie mobilă de care aparții, ne bucurăm tare mult și te invităm să ne lași o inimioară la final, în semn de apreciere.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Lupu Mirela

Lupu Mirela

Mi sa blocat cartela telekom

Albu Ioana

Albu Ioana

Mi sa blocat cartela telcom

Daniela Butoi

Daniela Butoi

Buna ziua! Va rog frumos ,vreau si eu puk ul de la nr:0764732147 Multumesc!

Bîrasn  Mihai

Bîrasn Mihai

Mi sa blocat pukul

vezi toate comentariile

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!