Oricine care folosește un iPhone, un telefon Samsung, Huawei sau orice alt dispozitiv iOS sau Android poate intra de acum, fără invitație, pe Clubhouse.
Cofondatorii aplicației, Paul Davison și Rohan Seth, au anunțat acum câteva ore într-o postare pe blogul Clubhouse că platforma a ieșit din faza de testare și este, în sfârșit, disponibilă pentru oricine.
„Suntem încântați să împărtășim cu voi faptul că Clubhouse este acum în afara versiunii beta, deschis tuturor și gata să înceapă următorul său capitol. Asta înseamnă că am eliminat sistemul nostru de listă de așteptare, astfel încât oricine să se poată alătura aplicației. Dacă ești un creator de conținut sau dacă găzduiești un eveniment public, poți posta link-ul de Clubhouse oriunde dorești, pentru a aduce pe platformă prieteni apropiați, colegi de clasă, membri ai familiei, colegi de muncă și pe oricine altcineva vrei”, scriau cofondatorii aplicației.
Platforma a cunoscut un succes rapid, probabil și datorită faptului că, o perioadă, a fost exclusivistă. Dacă îți mai amintești, anul trecut Clubhouse putea fi accesat doar de pe dispozitivele cu iOS. Câteva luni mai târziu, platforma se lansa și pe Android, în Statele Unite ale Americii, ca două săptămâni mai târziu să fie disponibilă pe Google Play și în România. Această extindere mai aducea încă 10 milioane de persoane în comunitate.
De la lansare și până astăzi, echipa Clubhouse s-a mărit de la 8 persoane la 58. Numărul camerelor zilnice a crescut de la 50.000 la jumătate de milion. O persoană care intră pe aplicație astăzi petrece, în medie, o oră pe zi ascultând discursuri ale celor care creează adevărate comunități în jurul lor.
„Oricine ar trebui să aibă acces la conversații de calitate. Cele mai bune camere de pe Clubhouse sunt cele în care întâlnești oameni din afara cercului tău social, cu vederi foarte diferite și experiențe trăite, care îți schimbă perspectiva asupra lumii.
Conversația este reprezentativă pentru rasa umană și sunt atât de multe lucruri minunate care se pot petrece atunci când oamenii se strâng pentru a comunica. Totuși, viețile noastre au devenit din ce în ce mai ocupate, așa că adevăratele conexiuni sunt greu de găsit. Ne-am dorit să schimbăm asta”, au mai scris Paul Davison și Rohan Seth.