Cum să alegi cea mai bună tabletă pentru copii

Cum să alegi cea mai bună tabletă pentru copii

Publicat de Iulia Nicolaie
pe 12.12.2023

În viața oricărui părinte vine momentul în care copilul îl trage de mânecă și are o singură rugăminte: achiziția unei tablete. Dincolo de nostalgia basmelor citite la ceas de seară în copilărie, tehnologia a evoluat și este nevoie să ne adaptăm.

Recomandările generale de utilizare a tabletelor pentru copii includ posibilitatea utilizării de la minim 3, 4 ani, întrucât beneficiile utilizării de la vârste mai mici de atât nu prea există.

Cum poți ști care ar fi cea mai bună alegere pentru copilul tău? Nu este simplu deloc, însă facem tot posibilul să-ți dăm o mână de ajutor dacă și tu te afli la granița dintre educație și joacă. De exemplu, un aspect de care trebuie să ții cont este durabilitatea dispozitivului, pentru că un copil nu este încă familiarizat cu conceptul de costuri, astfel încât, indiferent de dispozitivul pe care dorești să-l achiziționezi, o să ai nevoie de accesorii menite să-l protejeze.

Mai jos ai o scurtă analiză a celor mai importanți factori pe care trebuie să-i iei în considerare:

Conținut potrivit vârstei copilului tău

Dincolo de specificațiile tehnice, unul dintre cele mai importante criterii de avut în vedere la achiziția unei tablete pentru copii este selecția conținutului. În funcție de vârstă, nevoile și interesele educaționale sau de divertisment ale copilului tău variază. Ai nevoie de o tabletă care oferă o paletă largă de aplicații, filmulețe sau jocuri specifice grupei de vârstă. Și tine minte: în special la vârste mai mici, monitorizarea acestora ar trebui să fie nelipsită, indiferent de software-ul prin care alegi să faci filtrarea conținutului.

Pentru extra securitate, după instalarea unor jocuri potrivite pentru vârsta copiilor, ai posibilitatea de a le bloca acestora accesul la internet pentru a nu risca expunerea la conținut explicit sau nepotrivit vârstei lor. În același timp, eviți riscul unor achiziții nedorite pe care cel mic le-ar putea face în timpul jocului. Un tool care te poate ajuta în acest sens este Google Family Link prin care poți limita accesul la internet pentru anumite perioade de timp.

În plus, unele platforme cunoscute oferă variante kid friendly, care sunt sigure și ușor de instalat. Astfel, te poți asigura încă din start că eviți conținutul periculos sau neadecvat. Un astfel de exemplu este Youtube Kids, unde contentul este verificat cu o mai mare rigurozitate în comparație cu platforma principală.

Protecția dispozitivului

Sigur că aspectul estetic al dispozitivelor noastre este un criteriu solid care poate determina alegerea unei tablete pentru copii, însă când vine vorba despre cei mici, protejarea dispozitivului este esențială. Accesoriile destinate special protecției sunt cu siguranță de mare ajutor și se regăsesc într-o gamă variată de culori, modele sau materiale. Pentru că deseori cei mici tind să nu fie atât de atenți cu dispozitivele pe care le folosesc, îți recomandăm să cumperi accesorii cu o mai mare rezistență, din materiale solide.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Software de control parental

Pericolele cu care minorii se pot confrunta pe internet sunt numeroase, astfel încât un control cât mai bun al conținutului este nu doar recomandat, ci aproape obligatoriu. În afară de evitarea multiplelor capcane din mediul virtual, un soft performant te ajută să decizi care este timpul pe care copilul tău îl alocă jocurilor și filmulețelor, pentru a te asigura că intervalul petrecut pe tabletă nu este unul deosebit de lung, care să-i afecteze pe mai departe restul activităților din timpul zilei.

Sistem de operare

Cele mai multe dispozitive rulează fie pe Android, fie pe iOS. Indiferent pe care dintre aceste opțiuni alegi să mergi, există părți bune și părți mai puțin bune. Dispozitivele cu iOS au o interfață user-friendly și extrem de intuitivă, în timp ce tabletele Android sunt mult mai numeroase și permit o plajă mai largă de aplicații și jocuri pe care le poți instala, însă au un grad mai mic de siguranță.

Recenzii

Nu-ți recomandăm să te grăbești în procesul de achiziție a unei tablete, ci să-ți aloci puțin timp pentru a studia cât mai bine piața. În afară de reputația brandului de la care alegi să cumperi, care este un factor definitoriu, mai trebuie să iei în considerare și părerile clienților care au folosit dispozitivul respectiv pentru o perioadă mai îndelungată. În acest mod vei afla care sunt posibilele dezavantaje ale produsului sau alte detalii pe care poate nu le-ai luat în considerare la o primă citire a descrierii tabletei.

În funcție de motivul principal pentru care dorești să-i cumperi copilului o tabletă, poți restrânge căutarea la recenzii specifice. Dacă puștiul tău este pasionat de desen, prin intermediul recenziilor poți descoperi cele mai bune și intuitive tool-uri pentru ilustrații. De exemplu, dacă ai nevoie de recomandări video de aplicații pentru desenat pentru iPad Pro, poți găsi opinii foarte bine argumentate printre recenziile altor utilizatori. Lasă vocea comunității să te ghideze pentru a fi sigur că iei cea mai bună decizie.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Buget

Știm bine că orice părinte vrea tot ce este mai bun pentru copilul său. Cu toate acestea, restricțiile care țin de organizarea bugetului pot avea un impact considerabil în decizia de achiziție. Partea bună a lucrurilor este că numărul opțiunilor disponibile este unul ridicat, astfel încât vei avea cu siguranță de unde alege. Mai știm că uneori poate fi tentant să cumperi dispozitive recent lansate, însă această opțiune nu este întotdeauna cea mai bună.

Tableta pe care dorești să o cumperi nu trebuie neapărat să fie nouă. Pe Flip găsești tablete recondiționate, de o calitate excelentă, la preț accesibil. Descoperă varietatea de oferte și alege cel mai potrivit model pentru nevoile copilului tău.

Apple iPad, o alegere SMART, fără compromisuri

Deși poate fi tentant din perspectivă de buget să alegi cel mai recent model de tabletă, poți întotdeauna să cumperi dispozitive lansate în anii anteriori, cu specificații tehnice foarte bune, durabilitate crescută și un raport calitate-preț care te avantajează.

Cu toate că nu este un produs exclusiv pentru cei mici, iPad este o opțiune care poate fi utilizată fără probleme de întreaga familie. În Appstore găsim o serie largă de aplicații educaționale și de jocuri, astfel încât, indiferent de vârstă, copilul tău va fi cu siguranță mulțumit.

În plus, te poți asigura că navighează fără riscuri prin funcția Family Sharing, care îți permite să configurezi controale parentale printre care limitarea timpului petrecut pe tabletă și restricții de conținut. Asta pentru ca mediul de utilizare să fie unul cât mai sigur pentru puștiul tău.

În cazul în care ai deja un iPhone, aplicațiile vor fi desigur disponibile și pe iPad, în timp ce iOS este mai stabil și mai user friendly în comparație cu Android.

Dacă luăm în considerare prețul mai ridicat, poate că un alt sfat foarte bun ar fi să ne asigurăm că avem extra protecție prin folie specială și husă.

Mai jos îți propunem să alegi între câteva modele de iPad care ne-au atras atenția.

iPad Pro 3 11’’

Apple iPad Pro 3 11’’ îți oferă o experiență avansată de utilizare, fiind versatilă și performantă. Așa cum ne-am obișnuit, designul Apple este unul elegant, cu linii fluide, armonioase, cu carcasă din aluminiu cu margini fine, subțiri, pentru un aspect rafinat.

Ecranul de 11 inci oferă o calitate foarte bună din punct de vedere experiență vizuală, în timp ce rezoluția este impecabilă. Claritatea imaginii și contrastul superb fac din urmărirea videourilor, jocurilor sau chiar simpla navigare pe internet o plăcere.

Procesorul este unul puternic, cipul M1, care oferă o performanță remarcabilă și care îndeplinește task-uri complexe cu lejeritate, viteză crescută și fără întrerupere.

Apple iPad Pro 3 11’’ este echipată cu sistemul de operare iPadOS 14.5.1, care oferă multiple funcții pentru o navigare fără cusur.

Opțional, poți achiziționa Apple Pencil și Magic Keyboard, care te ajută să-ți crești productivitatea și să fii mai creativ chiar și atunci când ești în deplasare.

Tableta are de asemenea suport pentru 5G și Wi-Fi 6, care te asigură că ai parte de viteze de transfer rapide și o conexiune ireproșabilă.

Apple iPad Pro 3 11’’ are cameră de 12 megapixeli și sistem de sunet avansat, în patru difuzoare pentru a crea, dar și a savura în același timp, conținut de calitate.

Bateria de 7.538 mAh te ajută să ai parte de o experiență neîntreruptă întreaga zi, în timp ce opțiunile de stocare sunt variate pentru ca tu să-ți adaptezi ușor nevoile la capabilitățile dispozitivului.

Dacă alegi iPad Pro 3 11’pentru copilul tău, acesta îți va mulțumi cu siguranță pentru un dispozitiv durabil, elegant și sigur din punct de vedere sistem de operare.

iPad Pro 4 12.9’’

iPad Pro 4 12.9’’ este propunerea noastră pentru mai multă libertate de mișcare. Asta pentru că știm că piticilor le place să fie activi. iPad Pro 4 este o tabletă nu doar performantă, ci și elegantă și desigur, inovatoare.

Designul este unul rafinat, carcasa din aluminiu de foarte bună calitate, astfel că beneficiezi de un dispozitiv pe care îl poți lua cu tine peste tot.

Ecranul oferă o reală experiență vizuală, de o claritate extraordinar de bună, culori intense și contrast plăcut privirii. Astfel, indiferent cum alege copilul tău să petreacă timpul pe iPad, fie filmulețe, jocuri sau aplicații interactive, dispozitivul este unul care va face față cu brio oricăror dorințe.

Camera principală are senzor de 12 megapixeli, astfel că libertatea de creare de conținut de înaltă calitate este la ea acasă. În plus, camera frontală TrueDepth te ajută nu doar să faci fotografii de foarte bună calitate, ci și să intri în apeluri video cu o imagine impecabilă.

iPad Pro 4 12.9’’ este compatibilă cu Magic Keyboard și Apple Pencil, care pot fi cumpărate separat, astfel că tableta poate fi un excelent instrument pentru folosirea unei largi game de aplicații educaționale care presupun nu doar urmărirea de la distanță a conținutului, ci și implicarea activă a copilului tău în lecțiile online. Acesta poate crea ilustrații, lua notițe sau edita conținut, fie el foto sau video.

Bateria de 9.720 mAh este capabilă să susțină orice tip de activitate digitală complexă pe parcursul întregii zile. În plus, prin Wi-fi și 4 G rămâi conectat indiferent de locație.

Prin cumpărarea iPad Pro 4 12.9’’ ai parte nu doar de un dispozitiv portabil, elegant și ușor de folosit, ci și de performanță avansată prin cipul Apple A12Z Bionic Octa-Core.

iPad mini 6 8,3’’

 

 

Dacă preferi un dispozitiv de ultimă generație, alegerea unui iPad mini este una optimă pentru cel mic, întrucât tableta este ușor de utilizat și potrivită din punct de vedere dimensiune pentru a-i rula jocurile și videourile preferate. Grafica excelentă și bateria care se menține foarte bine întreaga zi fac din seria iPad mini 6 o alegere foarte bună.

iPad mini 6 este în linia noului design Apple, cu linii laterale plate, Touch ID pe butonul din partea de sus și port USB-C. Designul vine și cu câteva schimbări de funcționalitate, astfel că Apple Pencil poate fi atașat lateral pentru încărcare.

iPad mini 6 este compatibil cu Apple Pencil 2 și Magic Keyboard pentru ca softurile educaționale sau poate doar de divertisment să fie savurate interactiv, nu doar pasiv.

Tableta este recomandabilă în special pentru portabilitatea sa, fiind de dimensiuni mai reduse, dar puternică în același timp.

Ecranul Liquid Retina de 8, 3 inci este mai lung și mai subțire în comparație cu modelele anterioare, pentru o experiență superioară a jocurilor sau consumului de conținut.

iPad mini 6 are un ecran de rezoluție 2266 p X 1488p la 326 pixeli pe inci, laminat, care face ca tot conținutul afișat să pară mai aproape de suprafață, un efect aproape imersiv.

Camera wide de pe tabletă are un senzor de 12 MP, Smart HDR 3 și capacitate de înregistrare 4K. Procesorul A15 asigură înaltă performanță și funcționare ireproșabilă.

Bateria iPad mini 6, de 19,3 watt-oră, oferă până la 10 ore de navigare neîntreruptă sau vizionare de clipuri. Bineînțeles că rezultatele consumului de baterie depind și de aplicațiile folosite.

În concluzie, oricare ar fi varianta pe care mergeți pentru o mai bună experiență online a copilului, nu uitați că alegerea SMART este la un click distanță. Tablete ca noi, la prețuri cu până la 40% mai avantajoase, găsiți pe Flip.ro. Și nu uitați, copil fericit, părinți fericiți!

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!