Good to Know
26 Aprilie 2021, 1:59 PM

Cea mai bună boxă portabilă

Cauți cea mai bună boxă portabilă, la care să asculți pe repeat piesa ta preferată? Ai ajuns unde trebuie, pentru că ți-am pregătit mai jos o listă cu cele mai apreciate boxe portabile, indispensabile oricărui iubitor de muzică. 

Datorită portabilității, a durabilității și a calității audio incontestabile, boxele pe care ți le prezentăm în acest material reprezintă un accesoriu în care merită să investești, dacă vrei ca vacanțele tale sau simplele ieșiri cu prietenii să fie acompaniate de un sunet mult mai bun decât cel pe care difuzorul propriului telefon îl poate reda. 

Simpla conectare a unei boxe portabile la Bluetooth-ul telefonului va fi suficientă pentru ca playlistul tău să se audă mult mai clar și mai tare. 

Iată care sunt cele mai bune boxe portabile pe care le poți cumpăra anul acesta:

Boxă portabilă JBL Flip 5

Această boxă portabilă de la JBL cântărește doar o jumătate de kilogram și are un design robust, care, totuși, îi permite să fie transportată fără efort. JBL Flip 5 încape cu ușurință într-un colț al rucsacului cu care, probabil, te pregătești să pleci în următoarea escapadă la munte. La fel de bine, poți transporta această boxă portabilă într-o singură mână, asigurând-o cu șnurul cu care vine la pachet. 

Iar dacă erai în căutarea unei boxe portabile rezistentă la apă, modelul Flip 5 de la JBL este ceea ce-ți trebuie. Boxa are certificarea IPX7, ceea ce înseamnă că poate fi stropită sau chiar scufundată în apă pentru 30 de minute, la adâncime de un metru. Cu alte cuvinte, vei scăpa de grija că, dacă te prinde ploaia în camping, noua ta boxă portabilă ar putea fi afectată.

Ce ar trebui să mai știi despre această boxă este că are o carcasă tubulară foarte rezistentă la posibilele obiecte ascuțite cu care ar intra în contact. În plus, acest model de boxă de la JBL vine cu o viteză de încărcare net superioară boxelor portabile lansate anterior de cunoscutul brand. 

O încărcare completă, care va dura aproximativ două ore și jumătate, îți va asigura nu mai puțin de 12 ore de redare continuă a muzicii preferate. 

Lansată în august 2019, boxa portabilă JBL Flip 5 și-a găsit fani în toată lumea, fiind una dintre cele mai vândute la nivel internațional. Nici nu ne miră, ținând cont de calitatea sunetului pe care o poate reda, de basul exploziv, dar și de culorile îndrăznețe pe care le poate avea - verde, alb, roșu, albastru, negru-camuflaj, roz, gri sau negru simplu. 

Prețul unei boxe portabile JBL Flip 5 se învârte în jurul sumei de 500 lei, în funcție de locul din care preferi să o comanzi. 

Boxă portabilă Bose Soundlink Revolve

Designul minimalist întâlnește robustețea necesară rezistenței la factorii externi de care are nevoie orice boxă portabilă pentru a putea merita atenția ta. 

Ladies and gentlemen, faceți cunoștință cu boxa portabilă Bose Soundlink Revolve, un dispozitiv care merită să stea pe podiumul celor mai bune boxe de pe piață. 

Pe cât e de compactă Bose Soundlink Revolve, pe atât de zgomotoasă. Tehnologia de sunet la 360 de grade pe care această boxă portabilă o are te va impresiona, chiar dacă a fost lansată pe piață tocmai în 2017. 

Ratingul IPX4 pe care l-a primit SoundLink Revolve se poate traduce prin faptul că difuzorul va supraviețui stropilor de ploaie, dar, cel mai probabil, nu va rezista unei băi în piscină, așa că ai face bine s-o ții departe de marginea bazinului. 

La fel ca boxa portabilă JBL prezentată mai sus, și modelul de la Bose va asigura aproximativ 12 ore de redare continuă a playlistului fără de care nu-ți poți imagina vacanța perfectă. Dacă vrei și mai mult timp de distracție, poate că ar fi bine să te orientezi către Revolve II sau Revolve + II, modele de la Bose care au o durată de viață de 13, respectiv 17 ore. 

O boxă portabilă Bose Soundlink Revolve vine în două variante de culori, negru și gri, și poate fi cumpărată pentru aproximativ 800 de lei. 

Boxă portabilă Sony SRS-XB23

Apărută pe piață în 2020, Sony SRS-XB23 și-a câștigat pe bună dreptate titlul de cea mai bună boxă portabilă a anului trecut, fiind apreciată pentru performanțele sale, sunetul impecabil pe care îl poate reda, dar mai ales pentru prețul mai mult decât avantajos pe care acest dispozitiv îl are.

Cu o durată de viață de 12 ore și un rating IP67, această boxă portabilă Sony este, probabil, cea mai bună „afacere” pe care o poți face. 

Îți vom spune doar atât despre ea: 

 • are extra bas;
 • este ușoară și compactă;
 • cuprinde o unitate de boxe X-Balanced Speaker Unit, care redă un sunet mult mai clar și mai puternic decât te-ai putea aștepta;
 • este rezistentă la apă;
 • vine în cinci variante de culori - cărămiziu, negru, verde, bej și albastru;
 • costă mai puțin de 400 de lei în majoritatea magazinelor.

Boxă portabilă Ultimate Ears Megaboom 3

Difuzoarele ultra-portabile, aspectul mai mult decât interesant și calitatea incontestabilă a sunetului pe care îl poate reda boxa portabilă Ultimate Ears Megaboom 3 face din acest dispozitiv unul pe care s-ar putea să ți-l dorești în toate drumețiile pe care le vei organiza.

Designul liniei de boxe Megaboom nu s-a schimbat foarte mult de-a lungul anilor, dar cine și-ar putea dori mai mult de la o boxă portabilă decât forma cilindrică, pe care o iubim, și textura mată? Da, poate butoane moi, pe care acest model de boxă le are. 

Odată conectat la această boxă, telefonul tău va putea reda într-o fracțiune de secundă playlistul tău de pe Apple Music sau de pe Deezer ori Spotify.

Așa cum sugerează și imaginea de mai jos, boxa portabilă Ultimate Ears Megaboom 3 iubește apa, așa că o poți lua liniștit pe plajă, la piscină sau în duș, acolo unde au loc cele mai reușite prestații muzicale ale tale. 

Nu avem cum să ignorăm nici durata de viață a bateriei acestei boxe portabile, care va rezista cu stoicism aproximativ 20 de ore slalomului pe care îl vei face printre hiturile din toate timpurile. La fel de impresionantă va fi și claritatea sunetului redat, perfecționat de un bas perfect echilibrat.

Cel mai probabil, vei găsi boxa portabilă Ultimate Ears Megaboom 3 la prețul aproximativ de 700 lei.

Boxă portabilă Bang & Olufsen Beosound A1 (generația a II-a)

Nimic nu spune mai bine „boxă portabilă” decât modelul Beosound A1 de la Bang & Olufsen. Probabil nu e prima dată când iei contact cu această companie și, la fel de probabil, știi că brandul are un renume aparte în lumea boxelor de o calitate excelentă. 

Iar dacă în 2016 Bang & Olufsen lansa prima variantă a celei mai mici și accesibile boxe portabile cu Bluetooth, iată că a doua generație de difuzoare de acest tip este aici!

La cum arată și cât de mică e, practic, o idee mai mare decât un telefon iPhone, boxa portabilă Beosound A1 de la Bang & Olufsen e perfectă atât pentru a fi luată în călătoriile tale, cât și pentru a fi folosită acasă, pentru că, da, îi poate lua locul boxei inteligente Alexa. Diferența este că sunetul va fi unul premium.

Totuși, dacă preferi să-ți fie camarad de drum, e bine să știi că boxa portabilă Beospund A1 este rezistentă la submersie și particule fine de praf, are un sunet True360 și este protejată de un strat de aluminiu periat și polimer dublu turnat pentru un finisaj atractiv, dar suficient de durabil pentru o viață în mișcare.

Deși prețul unei boxe portabile Beosound A1 de la Bang & Olufsen depășește 1.000 de lei, crede-ne pe cuvânt când îți spunem că nu vei regreta nicio secundă alegerea făcută!

Boxă portabilă ieftină

Dacă variantele pe care ți le-am prezentat mai sus nu sunt suficient de avantajoase pentru bugetul tău, poți face un compromis în ceea ce privește capacitatea de redare a sunetului și poți opta pentru o boxă portabilă ieftină

Asta nu înseamnă că lista de boxe portabile de mai jos conține dispozitive de o calitate îndoielnică, ci pur și simplu puterea acestora de redare a sunetului va fi mai mică decât a modelelor pe care le-am descris anterior.  

Dacă pentru tine nu e important ca sunetul să fie unul puternic, ci preferi, mai degrabă, o boxă portabilă mai ieftină, iată ce poți cumpăra:

 • boxă portabilă Akai ABTS-11B - aproximativ 90 lei;
 • boxă portabilă Sony SRSXB01L - aproximativ 100 lei;
 • boxă portabilă JBL GO2 - aproximativ 120 lei;
 • boxă portabilă AKAI ABTS-806 - aproximativ 150 lei;
 • boxă portabilă Sony SRS-XB12B - aproximativ 170 lei;
 • boxă portabilă JBL GO3 -  aproximativ 180 lei;
 • boxă portabilă JBL GO - aproximativ 200 lei.

Cum alegi cea mai bună boxă portabilă?

Cu atât de multe oferte de boxe portabile, s-ar putea să te simți copleșit atunci când vei avea de ales una potrivită pentru tine. E bine, însă, să știi că anumite criterii te pot aduce mai aproape de dispozitivul perfect pentru nevoile tale.

În primul rând, gândește-te dacă e important sau nu ca boxa portabilă să fie rezistentă la apă, praf sau alți posibili factori externi. Deja ai primul filtru stabilit!

Mai apoi, întreabă-te dacă numărul de ore de redare a muzicii contează. De exemplu, dacă pleci pentru câteva zile într-un camping în care nu vei avea acces la nicio sursă de curent, o baterie mai rezistentă a boxei portabile te-ar putea tenta, deci nu e deloc ciudat să te lași purtat de sunetul naturii. 

Ține cont și de faptul că anumite boxe portabile permit conectarea simultană, prin Bluetooth, a mai multor telefoane. Cu alte cuvinte, dacă vei vrea să te întreci cu prietenii, într-un maraton al DJ-ilor, e musai ca boxa portabilă să aibă această funcție.

Nu în ultimul rând, poate apreciezi mai mult o boxă portabilă cu mai mult bas, situație în care ar trebui să cauți mai cu seamă această specificație în rândul produselor peste care dai.


Acum, că știi care ar putea fi cea mai bună boxă portabilă pentru tine, nu îți rămâne decât să o comanzi și să te bucuri de muzica ta favorită pentru ore în șir, indiferent de unde alegi să o asculți!

Fadia Hirtan
Flip.ro