Google Flights - ce este și cum te poate ajuta să găsești cele mai ieftine bilete de avion

Google Flights - ce este și cum te poate ajuta să găsești cele mai ieftine bilete de avion

Publicat de Fadia Hirtan
pe 22.04.2021

Deși călătoriile cu avionul sunt departe de a reveni la frecvența pe care o aveau înainte de pandemie, nu ți-ar strica să ai acest instrument la îndemână pentru momentul în care lucrurile vor reveni, cât de cât, la normal. 
Google Flights este un motor de căutare pus la dispoziție de Google pentru a găsi cele mai avantajoase bilete de avion. Despre cum funcționează și ce ar trebui să știi despre acest serviciu gratuit și disponibil atât pe iPhone, cât și pe Samsung, Huawei sau oricare alt telefon cu Android îți vom spune în rândurile de mai jos.

Cum funcționează Google Flights?

În primul rând, cel mai important detaliu pe care ar trebui să îl cunoști despre Google Flights este că aceasta nu este o platformă de pe care îți poți cumpăra, direct, un bilet de avion. Vestea bună, însă, este că serviciul îți permite accesarea directă a siteului companiei cu cel mai avantajos preț pentru un bilet de avion. 

Imediat ce vei accesa Google Flights, vei avea opțiunea de a selecta destinația dorită și data la care ai vrea să călătorești, tipul de zbor pe care îl preferi (dus-întors, doar dus), numărul de persoane pentru care vrei să rezervi bilete de avion, dar și clasa care te interesează (low cost, first class, business). 

Noi am făcut o simulare, pentru a-ți explica, concret, care sunt opțiunile pe care le vei avea la dispoziție. Am ales ca destinație Roma, iar ca interval calendaristic am optat pentru datele de 20-27 mai 2021

Google Flights ne-a dus într-o pagină nouă în care putem căuta cea mai avantajoasă călătorie cu avionul, în funcție de pretențiile noastre. 

De exemplu, poți alege câte escale să aibă călătoria, care sunt companiile de zbor preferate, cu câte bagaje vei călători, în ce marjă de preț ți-ar plăcea să te încadrezi, care e orarul pe care îl preferi, care sunt aeroporturile în care ai vrea (sau nu) să aterizezi și care să fie durata maximă a zborurilor.

Pentru că noi căutam cel mai bun preț, fără alte pretenții, am lăsat câmpurile la liber. 

După cum poți observa, Google Flights îți va spune și care sunt condițiile impuse de autoritățile locale de la destinație pentru combaterea pandemiei. În cazul nostru, ar trebui să luăm în calcul 5 zile care s-ar adăuga la numărul celor pe care am vrea să le petrecem, efectiv, la Roma, pentru carantină, dar și obligativitatea de a efectua un test Covid-19 înainte de călătorie.

Cel mai mic preț pe care Google Flights l-a găsit în acest caz este cel de 89 de lei, dus-întors, București-Roma, oferit de cei de la RyanAir. Prețul nu include bagajul de cală. 

În pagina următoare, aflăm și detaliile legate de călătoria pentru care am putea opta, cu orarul exact al zborurilor, numele acestora, dar și numele aeroporturilor prin care vom trece. Așa cum observi în imaginea de mai sus, Google Flights face trimitere către siteul oficial RyanAir, de unde biletul de avion poate fi cumpărat, efectiv. 

Dacă prețul pentru zborul care te interesează pe care îl găsești la momentul căutării pe Google Flights nu te avantajează, poți alege să primești mailuri cu updateuri în timp real, dacă selectezi Track Prices.

De ce este Google Flights platforma ideală pentru cele mai ieftine bilete de avion?

Imaginează-ți că ar trebui să intri zilnic pe toate siteurile companiilor aeriene care efectuează zboruri către destinația care te interesează. Acest scenariu este, cel mai probabil, unul imposibil de realizat. 

Prin Google Flights nu vei găsi doar cel mai avantajos bilet de avion dintre toate câte sunt disponibile la momentul căutării tale, dar vei avea posibilitatea de a primi notificări ori de câte ori apare o oferă mai bună. 

În plus, serviciul gratuit de la Google mai are câteva funcții pe care nu le-am întâlnit în altă parte. 

De exemplu, să presupunem că visezi la o vacanță în Grecia vara aceasta, dar nu știi exact perioada în care îți vei putea lua liber de la muncă.

Cu Google Flights ai posibilitatea, prin funcția sa Explore, să vezi cu 6 luni înainte cât va costa un bilet de avion pentru destinația aleasă de tine. Mai mult decât atât, serviciul de la Google îți va afișa, în ordine crescătoare, cele mai avantajoase prețuri la biletele de avion din următoarea jumătate de an, pentru ca tu să poți economisi cât mai mulți bani. 

Și dacă toate aceste opțiuni pe care le ai la dispoziție tot nu sunt suficient de satisfăcătoare pentru tine, poate ți-ar plăcea să urmărești cele mai bune prețuri la biletele de avion din destinația preferată pe hartă. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Ce mai poți face prin Google Flights?

Serviciul celor de la Google nu se limitează doar la găsirea celor mai ieftine bilete de avion. Odată aleasă destinația preferată, poți căuta sugestii de activități pe care să le faci în vacanță sau îți poți rezerva un loc în care să-ți petreci concediul în funcție de buget sau tipul de cazare preferat (hotel, pensiune), totul din aceeași interfață a Google Flights

Tu ce platformă sau aplicație folosești pentru a găsi cele mai ieftine bilete de avion?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!