Cât a câștigat Apple din eliminarea încărcătoarelor

Cât a câștigat Apple din eliminarea încărcătoarelor

Publicat de Fadia Hirtan
pe 27.04.2021

Apple a economisit într-un singur an 861.000 de tone metrice de cupru, staniu și minereu de zinc prin eliminarea încărcătoarelor care înainte veneau la pachet cu noile telefoane iPhone. Aceasta este una dintre informațiile din Raportul de progres asupra mediului înconjurător pe care compania l-a prezentat vinerea trecută.

Raportul descrie modul în care Apple încearcă să facă produsele sale mai eficiente din punct de vedere energetic și pașii pe care compania îi ia pentru a asigura neutralitatea carbonului pe întregul lanț de aprovizionare. 

Totodată, Apple a reușit să economisească 264 milioane de dolari prin eliminarea încărcătoarelor din cutiile cu care au ajuns telefoanele iPhone 12 la destinatarii acestora. 

Apple a prezentat de curând și o măsură de susținere eforturile forestiere la nivel global, pentru care a contribuit cu un fond de 200 de milioane de dolari. Acest fond de restaurare, lansat împreună cu partenerii Conservation International și Goldman Sachs, urmărește eliminarea a cel puțin un milion de tone metrice de dioxid de carbon din atmosferă în fiecare an.

La ce nu s-a gândit, însă, Apple este sursa de la care cei care au nevoie de un încărcător pentru iPhone și l-ar putea procura. Dacă fanii brandului nu au optat pentru încărcătoare originale, cu siguranță au ales să cumpere produse fabricate de companii care nu sunt la fel de responsabile precum susțin cei de la Apple că ar fi atunci când vine vorba de protejarea planetei.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!