Bateriile de pe telefoanele Xiaomi, cu 10% mai rezistente

Bateriile de pe telefoanele Xiaomi, cu 10% mai rezistente

Publicat de Fadia Hirtan
pe 13.12.2021

Xiaomi continuă să-și țină fanii aproape, de data asta prin dezvoltarea tehnologiei bateriilor montate pe telefoane. Recent, producătorul chinez a anunțat că va reuși să mărească durata de viață a acumulatorilor pe care îi folosește pe smartphone-uri cu 10%, păstrând aceleași dimensiuni ale acestor componente.

Printr-o postare făcută de curând pe Weibo.com, Xiaomi a precizat și cum are de gând să facă acest lucru. Producătorul chinez de telefoane intenționează să atingă o nouă eficiență de stocare prin triplarea conținutului de siliciu al bateriei și prin îmbunătățirea sistemului de ambalare a acumulatorilor. 

Acest demers va avea ca rezultat, susține Xiaomi, peste 100 de minute de viață în plus a telefonului, iar asta după o singură încărcare. Ținând cont de faptul că telefoanele Xiaomi au primit de curând noi funcții, precum 5G sau o rată de refresh a ecranului ridicată, upgrade-ul bateriilor ar fi mai mult decât necesar, dat fiind faptul că vorbim de un consum mai ridicat de energie.

În plus, chinezii au amintit în postare și despre un mecanism de care noile baterii vor beneficia care, cu ajutorul unui cip, nu va permite acumulatorilor să se supraîncarce sau să se supraîncălzează, ceea ce ar duce la îmbunătățirea duratei de viață a telefonului, implicit a bateriei. 

Producția pentru noul tip de baterie pe care, probabil, îl vom întâlni cât de curând pe toate smartphone-urile Xiaomi, ar trebui să înceapă în a doua jumătate a anului viitor. Cu alte cuvinte, cel mai probabil, telefoanele Xiaomi lansate în 2022 vor beneficia de această nouă tehnologie.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!