Meta anunță Zuck Bucks, banii virtuali pe care îi vei putea cheltui în Metaverse

Meta anunță Zuck Bucks, banii virtuali pe care îi vei putea cheltui în Metaverse

Publicat de Fadia Hirtan
pe 07.04.2022

Se presupune că Meta, compania sub „aripa” căreia funcționează Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger și Oculus, se pregătește să creeze monede virtuale ale căror denumire este inspirată de numele lui Mark Zuckerberg. Token-urile cu care vei putea plăti servicii și produse din metavers se vor chema Zuck Bucks, adică dolarii Zuck. 

Este puțin probabil ca aceste monede să fie bazate pe tehnologia blockchain. Ele vor funcționa, mai degrabă, asemenea jetoanelor virtuale pe care mai multe jocuri, cum ar fi Roblox, le folosesc în prezent.

Cele mai recente informații dezvăluite despre aceste token-uri arată că monedele vor putea fi obținute și ca recompense pentru contribuțiile semnificative la grupurile de Facebook

Meta cheltuiește aproximativ 10 miliarde de dolari pe an pentru a construi metaversul, această lume virtuală care s-ar putea să nu-ți fie complet străină, mai ales dacă ai intrat măcar o dată în jocul Second Life. Dacă totul merge conform planului, Metaverse va găzdui cât de curând interacțiuni care ni se par a fi absolut firești în lumea reală, trecute în realitatea augmentată cu ajutorul unor căști speciale.

Și spunem „dacă totul merge conform planului”, pentru că Meta, estimată la o valoare de piață de circa 220 miliarde de dolari, a întâmpinat dificultăți în ultima perioadă. Numărul de utilizatori activi a scăzut, iar alte aplicații, precum TikTok, au câștigat mult teren în fața companiei condusă de Mark Zuckerberg

sursa foto cover: William Joel / The Verge

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!