Aplicațiile de înregistrare apeluri din Google Play vor fi șterse

Aplicațiile de înregistrare apeluri din Google Play vor fi șterse

Publicat de Fadia Hirtan
pe 26.04.2022

Aplicațiile de înregistrare apelurilor pe telefon erau un vis frumos pe care l-am trăit cu toții înainte de implementarea regulilor GDPR. Mai ales pentru persoanele nu tocmai ordonate, ca mine, care nu folosesc agenda de pe telefon sau vreuna clasică, pentru o organizare mai bună. 

Mi-aduc aminte ce ușor era să intru în ACR Call Recorder să verific ora la care convenisem să mă prezint la câte o programare, când uitam aceste detalii. Scuteam apeluri și întrebări care m-ar fi putut pune într-o lumină nu tocmai bună. 

Folosind aceeași aplicație, am evitat și multe discuții în contradictoriu, pentru că aveam tot timpul pe telefon înregistrarea a ceea ce s-a zis într-o anumită conversație. Altfel spus, „dovada”.  

Din păcate, ACR-ul a început să nu mai funcționeze cum trebuie de la introducerea regulilor de GDPR. În primă fază, aplicația nu mai afișa numele celor de la care primeai apeluri, ca mai apoi să nu mai permită înregistrarea vocii acestora, ci doar pe a ta. Iar acum aplicația, alături de altele ca ea, e pe care să dispară definitiv din Google Play.

Google a decis, începând cu data de 11 mai, să modifice politica de utilizare a API-ului de accesibilitate de către dezvoltatorii de aplicații. Compania a afirmat că „API-ul de accesibilitate nu este conceput și nu poate fi solicitat pentru înregistrarea audio a apelurilor de la distanță.

Google spune că face acest lucru în numele confidențialității și a securității. În plus, decizia a fost luată pentru că legile privind înregistrarea apelurilor sunt variate, în funcție de fiecare țară în parte. 

Totuși, funcționalitatea nativă de înregistrare a apelurilor pe telefoane, așa cum au modelele de la Google Pixel sau telefoanele Xiaomi cu MIUI Dialer, nu va fi afectată.

Altfel spus, aplicațiile de sistem, adică cele preinstalate pe telefoane, nu vor avea de suferit din cauza deciziei Google. Singurele afectate vor fi aplicațiile terțe, adică cele prezente în Google Play, care nu vor mai putea obține permisiuni de accesibilitate la microfoanele telefoanelor și vor fi șterse din magazin, începând cu luna viitoare.

Cum ți se pare această măsură? Tu folosești vreo aplicație de înregistrare apeluri pe telefon?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

MUNTEAN AURELIAN

MUNTEAN AURELIAN

RECOMAND FLIP . RO

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!