Chiar dacă folosești telefoane de ultimă generație, cum sunt iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, Samsung Galaxy S20 Plus 5G sau Galaxy S20 Ultra, e foarte probabil să fi observat că, chiar și după doar câteva luni de utilizare a telefonului, bateria acestuia se consumă mult mai repede decât înainte.
E drept, performanța unui acumulator poate începe să scadă din cauza aplicațiilor pe care le-ai instalat pe telefon.
Recent, pCloud, o companie care oferă spațiu de stocare în cloud, a analizat 100 dintre cele mai populare aplicații din toată lumea. E foarte posibil ca aceste aplicații să fie prezente și pe telefonul tău.
Testarea a presupus verificarea resurselor pe care aplicațiile le folosesc (cum ar putea fi GPS-ul oricamera) sau opțiunea de transpunere a aplicației pe modul întunecat (dark mode).
Iată care sunt aplicațiile care consumă cel mai mult, când vine vorba de bateria telefonului tău.
Fitbit
Dacă folosești o brățară Fitbit cu care îți monitorizezi activitatea fizică, aportul de apă sau mâncare, nivelul de stres sau felul în care ai dormit, probabil știi deja că aplicația aferentă va avea nevoie de activarea locației, de accesul la cameră, la microfonul telefonului și, desigur, la o conexiune la internet pentru a funcționa.
Tocmai de aceea, aplicația Fitbit a primit cel mai mare scor în studiul făcut de cei de la pCloud, mai exact 92,31, ceea ce o face cea mai mare consumatoare de baterie a telefonului.
Aplicațiile de social media
Suntem siguri că și tu folosești Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube, WhatsApp și Linkedin pe telefonul tău. Ce nu știi despre aceste aplicații este că ele îți scurg, efectiv, bateria dispozitivului, pentru că folosesc nu mai puțin de 11 funcții suplimentare pentru a rula.
Poți reduce din consumul acumulatorului dacă alegi să folosești funcția de dark mode pentru aceste aplicații. Află de aici cum poți face asta.
Aplicațiile de dating
La fel de exigente sunt și aplicațiile de dating (precum Tinder sau Grindr) când vine vorba de resursele pe care le consumă, chiar și atunci când rulează în fundal. Neavând funcția de dark mode, aplicațiileau nevoie de și mai multă energie pe durata utilizării lor.
Ce poți face pentru a salva din bateria telefonului?
Dacă folosești constant aplicațiile enumerate mai sus și nu te înduri să renunți la niciuna dintre ele, poate că o idee foarte bună ar fi să treci la un smartphone mai performant. Vezi lista noastră cu cele mai bune telefoane pentru baterie, e posibil să găsești acolo dispozitivul care să te satisfacă din acest punct de vedere și să nu mai fie nevoie să umbli constant cu încărcătorul după tine.
În al doilea rând, așa cum îți explicam și mai sus, alege să folosești aplicațiile tale preferate pe modul întunecat, dacă acestea oferă această posibilitate.
În plus, verifică din când în când în setările telefonului ce aplicații rulează în fundal și închide-le pe cele pe care nu le folosești în acel moment.
Toate aceste sfaturi te vor ajuta să prelungești durata de viață a bateriei telefonului tău.
Mihai Mihai
Dati mereu exemple in toate articolele voastre doar de samsung iphone si xiaomi Voi ati auzit de Nokia? Ia utati-va putin si laei in gradina si vefeti ce modele noi au facut Cel mai performant nokia de anul acesta bate orice telefon samsung si iphone la toate categoriile si costa mai putin ca la concurenta Ps Am un mokia de 2 ani si inca ma tine bateria 1 zi Dar de in romania se stie doar de samnsung si iphone ca asa e romanul Numai bmw si audi sunt masimi