TOP aplicații antistres care te-ar putea ține departe de anxietate în această perioadă

TOP aplicații antistres care te-ar putea ține departe de anxietate în această perioadă

Publicat de Fadia Hirtan
pe 04.03.2022

Salutare, Fadia sunt, cea care scrie cu drag pe blogul Flip, iar ăsta e un material atipic, la fel ca perioada pe care o traversăm. 

Probabil, la fel ca și mine, ai experimentat tot felul de stări și emoții în ultimul timp. De la anxietate la furie, de la insomnie la stres exagerat sau de la frică la senzația de lipsă de control. Citeam zilele trecute pe Facebook că nu există un mod corect sau greșit de a trăi războiul, fiind ceva ce nu am mai experimentat până acum. 

Așa că, înainte de toate, reține că orice emoție ai putea avea zilele astea, e perfect natural și e mai mult decât în regulă să o simți.

Totuși, te poți ajuta să depășești episoadele neplăcute printr-o metodă extrem de simplă, pe care cu toții o avem la îndemână pe telefon. E vorba de câteva aplicații mobile pe care le-am tot testat de o săptămână încoace și pe care aleg să le împărtășesc cu tine. 

Iată care sunt sugestiile mele de aplicații care te-ar putea ține departe de stres în această perioadă și te-ar putea ajuta să reduci din intensitatea emoțiilor negative.

Calm - Meditate, Sleep, Relax

Probabil știi deja că somnul este principalul responsabil de starea noastră de sănătate, mai ales de cea mentală. Fără un somn odihnitor, hormonii nu mai ajung să fie eliberați în corp, creierul nu mai apucă să se relaxeze, iar asta poate da naștere unor stări de nervozitate, anxietate sau chiar frică necontrolată. 

Însă în perioade ca cea prin care trecem acum e dificil să dormi liniștit, nu-i așa? Nu știu tu, dar eu cu greu mai reușeam să-mi găsesc o poziție cât de cât comodă pentru somn. Iar când făceam asta, mintea mea începea să-mi prezinte tot felul de scenarii despre care aflasem din filme sau cărți horror. 

Știam că trebuie s-o liniștesc cumva, așa că mi-am descărcat Calm - Meditate, Sleep, Relax, o aplicație populară de mindfulness. Am găsit acolo câteva meditații ghidate în limba engleză perfecte pentru cineva ca mine, care nu experimentase prea mult domeniul ăsta. 

Versiunea gratuită a acestei aplicații conține suficiente exerciții meditative care m-au ajutat să ameliorez stresul resimțit după atâtea știri negative. Am testat înainte de somn și câteva înregistrări din aplicație cu sunete din natură, care mi-au oferit un somn cât se poate de odihnitor. 

Poți descărca aplicația Calm - Meditate, Sleep, Relax de pe App Store sau de pe Google Play. E important să știi că aplicația este gratuită pentru primele șapte zile, iar abonamentul anual după terminarea perioadei de probă este de 199,99 lei

Headspace - Mindful Meditation

Probabil nu e prima dată când auzi de numele acestei aplicații. E posibil să fi întâlnit denumirea Headspace și pe Netflix, dacă algoritmul te-a condus către un conținut asemănător și acolo. 

Și înainte să-ți spun ce am găsit pe aplicația pentru telefon, chiar aseară am avut parte de o experiență faină pe Netflix, cu mini-seria Unwind Your Mind. Aceiași creatori au lăsat pe platformă o serie de meditații ghidate, de relaxare sau povești înainte de culcare. Eu, una, am ales să dorm mai bine. 

Dar revenind la aplicația pentru telefon, Headspace are, față de Calm, sau cel puțin așa mi s-a părut mie, o paletă mai variată de exerciții ghidate care m-au ajutat să-mi adun mai ușor gândurile. Ce mi-a plăcut cel mai mult, deși încă nu le-am testat, recunosc, sunt exercițiile fizice recomandate în aplicație, care promit să te scape de stres și anxietate.

Am găsit și câteva playlisturi drăguțe pe Headspace care ajută la concentrare și-abia aștept diseară să testez și exercițiile de respirație care sper să mă ajute să dorm mai adânc și neîntrerupt. 

Vestea mai puțin bună este că această aplicație e ceva mai scumpă decât m-aș fi așteptat și încă n-am hotărât dacă mă opresc din a o folosi când se termină cele șapte zile de testare gratuită sau dacă voi continua să o utilizez, pentru 53 lei pe lună sau pentru 33 lei pe lună, dacă optezi pentru un abonament anual. 

Oricum, îți recomand să vezi dacă te ajută în vreun fel și s-o descarci de pe App Store sau de pe Google Play

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Insight Timer - Meditation App

Cu peste 20 de milioane de utilizatori și un rating excelent în magazinele de aplicații, Insight Timer are, pe lângă o serie generoasă de meditații ghidate, și câteva cursuri pe care mi-am propus să le parcurg, însă nu am apucat până la momentul în care scriu acest material. 

Deocamdată, n-am reușit să testez decât câteva meditații scurte, potrivite mai degrabă pentru începutul de zi, pentru că mă săturasem să mă ridic din pat cu un nod imens în gât. Ce mi-a plăcut cel mai mult este că în doar zece minute starea de spirit mi se schimba și reușeam să am mai multă claritate asupra lucrurilor, acceptând că sunt destul de multe aspecte pe care nu le pot controla. 

Ce mi s-a mai părut interesant la această aplicație este că o poți folosi și pe post de rețea social media, pentru că poți lua legătura cu alți utilizatori ai aplicației din toată lumea.

Mi-am propus să încerc, neapărat, și o sesiune-două de yoga, care au loc live pe platformă și îți mai țin mintea ocupată pentru câteva minute, în care și corpul se mai destinde.

Poți descărca Insight Timer pe telefon, indiferent dacă folosești un iPhone sau ai un Samsung, un Xiaomi sau orice alt smartphone cu Android, pentru că aplicația e prezentă atât pe App Store, cât și pe Google Play


Dacă crezi că vreuna dintre aplicațiile sugerate mai sus ar mai putea ajuta pe cineva, trimite-i acest material.

Iar dacă folosești sau ai să recomanzi și alte aplicații, te rog lasă un comentariu mai jos. 

Să fii bine! 💚

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!