ATENȚIE! O nouă campanie de phishing în România! NU deschide aceste mailuri de la ANAF!

ATENȚIE! O nouă campanie de phishing în România! NU deschide aceste mailuri de la ANAF!

Publicat de Fadia Hirtan
pe 18.10.2021

Dacă ai primit un mail de la adresa info@anaf.ro îți recomandăm să nu îl deschizi și/sau să nu descarci atașamentele în telefon sau pe un alt dispozitiv! Se pare că o nouă campanie de phishing pune în pericol datele a mii de persoane care ar putea primi un mesaj semnat de ANAF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunțat într-un comunicat recent faptul că aceasta nu utilizează adresa de mail info@anaf.ro, deși hackerii au folosit denumirea, logo-ul și coordonatele instituției, precum numărul de telefon și adresa poștală.

Persoanelor juridice, dar și celor fizice, care recepţionează aceste mesaje, în care sunt informate despre discrepanțe în evidența fiscală, le recomandăm SĂ NU DESCHIDĂ MESAJELE ȘI NICI ATAȘAMENTELE acestora”, avertizează ANAF.

Iată cum arată mailul pe care e posibil să-l primești:

Aceasta nu este singura autoritate sau companie care a fost folosită de către infractorii cibernetici pentru a trimite mesaje menite să colecteze date personale sau bancare ale victimelor. E posibil să fi auzit și de celebra tentativă de fraudă încă activă pe OLX, unde cumpărătorii sau vânzătorii sunt păcăliți să trimită bani în contul hackerilor. 

Tu ai primit vreodată un mesaj de phishing?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!