Airbnb a pierdut 6.600 de utilizatori, după ce a interzis petrecerile în toată lumea

Airbnb a pierdut 6.600 de utilizatori, după ce a interzis petrecerile în toată lumea

Publicat de Fadia Hirtan
pe 17.08.2022

Era comod să cauți, de pe telefon, o casă sau un apartament pe care să le închiriezi pentru o seară sau două, atunci când voiai să organizezi o petrecere. Era mai simplu și mai ieftin așa. 

Dar „visul frumos s-a terminat” în august 2020, când compania a decis să interzică închirierea locuințelor în vederea organizării de evenimente. Pandemia a fost doar prilejul perfect de a impune noua regulă. 

Airbnb își propusese să limiteze petrecerile, după un incident tragic din 2019. Atunci, cinci persoane și-au pierdut viața într-un schimb de focuri care a avut loc la o petrecere de Halloween, într-o locație din Orinda închiriată prin AirbnbCalifornia, la care se presupune că au participat peste 100 de persoane

Așadar, restricțiile Covid au venit la fix pentru ca reprezentații platformei să poată impune o nouă regulă, politica „fără petreceri”. 

De atunci, compania a declarat că a înregistrat o scădere de 44% de la an la an a numărului de evenimente organizate în ceea ce se dorea a fi locuri de cazare pentru experiențe turistice. Airbnb a blocat conturile a aproximativ 6.600 de utilizatori ai aplicației care au încălcat această regulă. 

Iar acum compania se pregătește să înăsprească și mai mult condițiile, în acest sens. Mai exact, Airbnb testează o nouă tehnologie „anti-parties”. Ideea este concepută pentru a identifica în mod automat tipurile de rezervări care ar putea duce la petreceri neautorizate. Tehnologia va analiza factori precum istoricul recenziilor oaspeților, vârsta acestora sau durata șederii pe care o solicită (dacă fac rezervări pentru o singură zi sau pentru un weekend). 

Noul sistem, testat deja în Australia și America, care a dus la o reducere de până la 35% a numărului de petreceri organizate în locuințele închiriate prin Airbnb, va fi extins în curând în toată lumea.

Totuși, se pare că platforma nu intenționează să elimine complet oaspeții care nu se supun noilor reguli. Conturile blocate pentru că au organizat o petrecere sau sunt suspectate că au de gând să facă asta pot face o rezervare alternativă prin Airbnb. Mai exact, pot apela la închirierea unei singure camere, mai degrabă decât la rezervarea unei case întregi, prin intermediul platformei.

În total, Airbnb numără peste 150 de milioane de utilizatori. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!