iOS 14.5 e aici! Află ce noutăți aduce noul update de soft de la Apple

iOS 14.5 e aici! Află ce noutăți aduce noul update de soft de la Apple

Publicat de Fadia Hirtan
pe 27.04.2021

După lansarea versiunii iOS 14, la finalul anului 2020, actualizarea de soft iOS 14.5 este disponibilă pentru toate telefoanele Apple de la iPhone 6S până la iPhone 12 Pro Max

iOS 14.5 vine cu câteva noutăți cel puțin interesante. De exemplu, cu ajutorul acestei versiuni, dacă vei vrea să-ți deblochezi telefonul cu funcția Face ID atunci când porți mască, va fi suficient să ai aproape Apple Watch-ul pentru ca telefonul să îți permită să-l folosești. Această nouă funcție va fi disponibilă pe toate telefoanele Apple, de la modelul iPhone X încoace, împreună cu Apple Watch 3 sau alte ceasuri inteligente mai noi. 

De asemenea, noul App Tracking Transparency nu va permite altor aplicații instalate în telefon să-ți urmărească activitatea decât cu acordul tău. 

Vei avea nevoie de un update la iOS 14.5 dacă vei vrea să folosești Apple AirTags, corespondentele Galaxy SmartTag-urilor de la Samsung, accesorii pe care le poți fixa pe obiecte cărora să le verifici mai apoi poziționarea exactă (de exemplu, un troller, chei, portofel). 

Modelele iPhone 12 vor primi suport Dual SIM pentru conectivitate 5G. Modul Smart Data va fi, de asemenea, modificat pentru a optimiza consumul de baterie și date.

Deși deocamdată nu este valabilă decât în SUA și China, o altă funcție a sistemului de operare iOS 14.5 permite raportarea incidentelor rutiere pe Apple Maps prin Siri, care, apropos, are și o nouă voce, odată cu acest update. Aplicația permite partajarea rutei (Share ETA) cu un prieten, dar și includerea tarifelor de închiriere a anumitor mijloace de transport (cum ar fi bicicletele). 

 

Cum instalezi versiunea iOS 14.5?

În mod normal, ar trebui să primești o notificare în care vei fi anunțat că update-ul la iOS 14.5 este disponibil, însă dacă vrei să îl descarci manual, poți face asta urmând pașii de mai jos:

  1. Deschide aplicația Setări
  2. Selectează General
  3. Apasă pe Actualizare software

Telefonul tău va downloada noua versiune, iOS 14.5, după care își va da singur restart. Imediat după repornire, dispozitivul va avea update-ul la zi.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Bogdan Niculae  Negru

Bogdan Niculae Negru

dar iphone 6 de ce nu isi mai face actualizari ?

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!