Știri
6 Octombrie 2021, 9:43 AM

Peste 70 milioane de useri au migrat luni de pe WhatsApp pe Telegram

Luni, pe 4 octombrie, Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger au fost picate pentru aproximativ șase ore în toată lumea. Din cauza asta, Mark Zuckerberg a pierdut peste șapte miliarde de dolari, dar și locul cinci în topul celor mai bogați oameni ai lumii.

Și asta nu e tot. Se pare că peste 70 de milioane de useri și-au instalat luni seara Telegram, aplicația concurentă a WhatsApp-ului. Altfel spus, Telegram a înregistrat o creștere bruscă de peste 10% în doar câteva ore, în raport cu cei 500 de milioane de utilizatori deja prezenți pe platformă, ceea ce reprezintă o cifră uriașă.

Același trend l-am putut observa și în ianuarie, când WhatsApp a comunicat greșit implementarea unei noi politici de confidențialitate, ceea ce a determinat mulți useri să renunțe la aplicația aflată sub umbrela Facebook, pentru a se orienta către Telegram sau Signal

Totuși, nici Telegram nu a scăpat de probleme luni seara. Mai mulți utilizatori din întreaga lume raportau atunci probleme referitoare la viteza cu care aplicația reușea să funcționeze. Dar asta s-a întâmplat, spun reprezentanții Telegram, doar din cauză că platforma a fost luată cu asalt. De asemenea, se pare că și Signal a experimentat probleme tehnice luni seară, anumiți useri raportând că nu reușeau să vadă toate contactele în lista din aplicație.

Telegram a făcut tot posibilul să atragă noi utilizatori, ademenindu-i pe cei care foloseau deja un cont de WhatsApp cu posibilitatea de a importa istoricul conversațiilor de pe acea platformă. Mai mult decât atât, Telegram a implementat recent și funcția de apeluri video și cea de streaming live. 

Tu cum ai comunicat cu prietenii tăi, cât timp WhatsApp, Facebook, Instagram și Messenger au fost inactive?


S-ar putea să te mai intereseze și:

WhatsApp vs Signal vs Telegram - diferențe între cele trei aplicații și care dintre acestea e cea mai sigură

Fadia Hirtan
Flip.ro