Peste 70 milioane de useri au migrat luni de pe WhatsApp pe Telegram

Peste 70 milioane de useri au migrat luni de pe WhatsApp pe Telegram

Publicat de Fadia Hirtan
pe 06.10.2021

Luni, pe 4 octombrie, Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger au fost picate pentru aproximativ șase ore în toată lumea. Din cauza asta, Mark Zuckerberg a pierdut peste șapte miliarde de dolari, dar și locul cinci în topul celor mai bogați oameni ai lumii.

Și asta nu e tot. Se pare că peste 70 de milioane de useri și-au instalat luni seara Telegram, aplicația concurentă a WhatsApp-ului. Altfel spus, Telegram a înregistrat o creștere bruscă de peste 10% în doar câteva ore, în raport cu cei 500 de milioane de utilizatori deja prezenți pe platformă, ceea ce reprezintă o cifră uriașă.

Același trend l-am putut observa și în ianuarie, când WhatsApp a comunicat greșit implementarea unei noi politici de confidențialitate, ceea ce a determinat mulți useri să renunțe la aplicația aflată sub umbrela Facebook, pentru a se orienta către Telegram sau Signal

Totuși, nici Telegram nu a scăpat de probleme luni seara. Mai mulți utilizatori din întreaga lume raportau atunci probleme referitoare la viteza cu care aplicația reușea să funcționeze. Dar asta s-a întâmplat, spun reprezentanții Telegram, doar din cauză că platforma a fost luată cu asalt. De asemenea, se pare că și Signal a experimentat probleme tehnice luni seară, anumiți useri raportând că nu reușeau să vadă toate contactele în lista din aplicație.

Telegram a făcut tot posibilul să atragă noi utilizatori, ademenindu-i pe cei care foloseau deja un cont de WhatsApp cu posibilitatea de a importa istoricul conversațiilor de pe acea platformă. Mai mult decât atât, Telegram a implementat recent și funcția de apeluri video și cea de streaming live. 

Tu cum ai comunicat cu prietenii tăi, cât timp WhatsApp, Facebook, Instagram și Messenger au fost inactive?


S-ar putea să te mai intereseze și:

WhatsApp vs Signal vs Telegram - diferențe între cele trei aplicații și care dintre acestea e cea mai sigură

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!