3 lucruri pe care le poți face de Ziua Pământului să arăți că-ți pasă

3 lucruri pe care le poți face de Ziua Pământului să arăți că-ți pasă

Publicat de Fadia Hirtan
pe 22.04.2021

În fiecare an, din 1970, pe 22 aprilie, sărbătorim Ziua Pământului. Deși a fost inventată pentru a onora planeta și conceptul de pace, astăzi sărbătoarea s-a adaptat mai degrabă necesității de a reduce cât mai mult poluarea la nivel global prin toate mijloacele pe care le avem la îndemână. 

Iar dacă marile firme organizează adevărate campanii de strângere a deșeurilor, implicând în proiecte de voluntariat angajații, iată care sunt cele mai simple trei acțiuni prin care poți pune și tu umărul la reducerea poluării, ca un tribut plătit planetei.

Cumpără dispozitive la mâna a doua

De la telefoane second hand până la laptopuri la mâna a doua, toate dispozitivele pe care nu le cumpărăm din magazin sau de la producător ajută la diminuarea emisiilor de CO2. Cum se întâmplă asta?

De exemplu, fiecare smartphone are nevoie de anumite materiale neregenerabile pentru a fi produs. De asemenea, fabricarea unui telefon nou produce o cantitate semnificativă de CO2. Unde mai pui că ne-am obișnuit să schimbăm telefoanele la fiecare doi-trei ani, ceea ce înseamnă că, în mod constant, suntem părtași, inconștient, la poluarea mediului. 

Totodată, pe măsură ce telefoanele mobile continuă să devină mai avansate, continuă să folosească o mulțime de alte resurse toxice pentru natură. Se spune că producția lui iPhone 6 a generat o poluare cu 57% mai mare decât fabricarea unui iPhone 4S. 

Telefoanele mobile au cicluri de viață mult mai scurte, în comparație cu alte tehnologii. Din păcate, doar un procent foarte mic de telefoane sunt reciclate în fiecare an, iar telefoanele vechi ale celor mai mulți oameni vor ajunge la depozitul de deșeuri.

Deșeurile electronice sunt unele dintre cele mai toxice, provocând poluarea solului, a apei și a aerului atunci când sunt eliminate în mod necorespunzător. Deșeurile electronice reprezintă până la 70% din depozitul de deșeuri toxice. Deci, reciclarea telefoanelor prin simpla lor reintroducere pe piață poate fi o modalitate de a reduce cantitatea de deșeuri produse de acest sector. 

Așadar, alege să-ți vinzi telefonul vechi pe Flip.ro și cumpără unul care să-l înlocuiască, profitând de ofertele noastre mai mult decât tentante.

Reciclează 

Și nu, nu ne referim la a strânge toate sticlele din plastic din care ai băut apă și pe care ar trebui să le arunci în coșuri de gunoi special create pentru acest tip de material. Asta e o măsură pe care sperăm că ai adoptat-o deja. 

Când îți sugerăm să reciclezi, insinuăm să refolosești anumite recipiente din care ai mâncat sau te-ai hidratat de mai multe ori sau și în alte scopuri.

De exemplu, borcanul acela cu murături sau cu dulceață pe care l-ai golit s-ar putea transforma în cea mai utilă vază, iar caserola în care ți-a venit comanda de mâncare ar putea lua forma celui mai bun loc pentru răsadurile pe care le crești pe balcon. la acest capitol, sky is the limit, pentru că YouTube-ul e plin de proiecte DIY din care te-ai putea inspira pentru a crea chestii faine, folosindu-te de materiale de care voiai să te debarasezi.

În plus, activitatea asta se poate transforma într-un nou hobby, care te va ajuta să te relaxezi, după o zi întreagă de ședințe online la muncă. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Redu consumul

Fie că vorbim de lumina aprinsă într-o cameră din care ai plecat, de încărcătorul lăsat în priză atunci când nu-l folosești sau de centrala uitată pe 22 de grade cât timp ești la birou, toate acestea poluează. Sigur, într-un mod indirect, pentru că industria de producție a energiei electrice sau a gazului este o sursă uriașă de poluare.

Oprește aparatura pe care nu o folosești și gândește-te de două ori înainte să-ți lași telefonul la încărcat peste noapte

Nu în ultimul rând, ai grijă de tine! Într-o mare de oameni care ignoră efectele poluării, avem nevoie de persoane ca tine, care sunt conștiente de faptul că un simplu obicei toxic eliminat poate ajuta la menținerea sănătoasă a planetei. 

Până la urmă, Pământul e singura planetă despre care știm sigur că are ciocolată, nu? 🤗

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!