Samsung anunță modul Repair, care îți va proteja datele personale când lași telefonul la reparat

Samsung anunță modul Repair, care îți va proteja datele personale când lași telefonul la reparat

Publicat de Fadia Hirtan
pe 10.08.2022

Nu știu tu cum te raportezi la ideea că cineva ți-ar putea umbla în telefon, dar pe mine mă cuprinde anxietatea numai când mă gândesc că, dacă l-aș lăsa într-un service, precis mi-aș expune datele personale în fața unor străini. 

Securitatea informațiilor pe care le păstrez în telefon e foarte importantă pentru mine. Iar dacă tu simți la fel și folosești un smartphone de la Samsung, precis vestea pe care am să ți-o dau te va încânta. 

Producătorul a anunțat că testează modul Repair (Repair Mode), care îți va permite să alegi ce date vor apărea pe telefon atunci când dispozitivul pleacă de la tine și ajunge într-un service. Deci pozele, clipurile, documentele, mesajele, conturile sau alte informații personale pe care le ții în memoria smartphone-ului vor rămâne confidențiale, atâta timp cât modul Repair va fi activat. 

Funcția va fi disponibilă din meniul de Setări - Baterie și dispozitiv (Settings - Battery and Device Care). Odată activat, nimeni, în afară de tine, nu va putea accesa posibilele detalii private ale tale, pe care anterior le-ai deselectat. Telefonul va putea reveni în modul său obișnuit de funcționare doar după ce vei valida unul dintre detaliile biometrice. Adică după ce dispozitivul va recunoaște amprenta sau irisul tău, în funcție de alegerea pe care ai făcut-o atunci când l-ai configurat. 

Conform anunțului făcut de Samsung, Repair Mode va ajunge prima dată pe telefoanele din seria Galaxy S21, urmând ca și restul modelelor să primească acest upgrade, după o actualizare de soft. La început, funcția va fi testată exclusiv în Coreea de Sud, ca ulterior să fie disponibilă, probabil, pentru fanii Samsung din întreaga lume.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!