Proaspăt lansat pe piață, Samsung Galaxy Z Fold 4 arată, la prima vedere, la fel ca predecesorul său, modelul Fold 3. Însă dacă ești cu adevărat curios să vezi diferențele între cele două telefoane pliabile de la Samsung, vei descoperi că acestea nu sunt întocmai de ignorat.
Despre aceste detalii care fac diferența între Galaxy Fold 4 și Fold 3 vom povesti mai multe în acest material, unde vei afla și despre specificațiile celui mai așteptat telefon pliabil.
Iată ce informații te așteaptă în rândurile de mai jos:
Dar să începem cu ce te-ar putea interesa cel mai mult, adică cu prețul unui Fold 4.
Producătorul sud-coreean a anunțat un preț care ți s-ar putea părea ușor piperat. Galaxy Z Fold 4 pornește de la 1.799 dolari, pentru modelul cu 12GB de RAM și 256GB de stocare internă. Modelele cu 512 GB și 1 TB, ambele cu cei 12GB de RAM, vor costa și mai mult de atât.
La acest cost se va adăuga și comisionul fiecărui comerciant în parte. Deci prețul unui Fold 4 se va apropia de 9.000 lei.
sursa foto: gsmarena.com
Samsung a reușit să reducă cu 8 grame greutatea noului telefon, lansat pe 10 august. Poate vei spune că această diferență este una aproape insesizabilă, însă precis nu-ți va scăpa faptul că Fold 4 are ramele mai fine decât modelul care l-a precedat.
Cea mai evidentă diferență între ultimele modele Fold de la Samsung rămâne la carcasă. Noile telefoane oferă alte opțiuni de culoare, pe lângă Phantom Black, mai exact Graygreen (gri-verzui), Burgundy (vișiniu) și Beige (bej).
Înălțimea dispozitivului a fost redusă cu 3,1 mm, în timp ce display-ul pliabil a devenit cu 3 mm mai mare, fără ca lățimea telefonului să fie în vreun fel modificată.
Afișajul de pe capacul telefonului este un Dynamic AMOLED 2X de 6,2 inch, iar raportul de aspect este acum 23:9, în loc de 25:9, cât are Fold 3. Rata de reîmprospătare a acestui ecran este de 120Hz. Afișajul interior este un HDR10+ Dynamic AMOLED 2X de 7,6 inch, cu o rată de reîmprospătare de 120Hz și un aspect 6:5.
Toate aceste specificații, alături de detaliile de pe spatele telefonului, te vor face să simți că ții în mână un produs premium. Smartphone-ul este „îmbrăcat” în sticlă Gorilla Glass Victus+, pe care o vei regăsi atât pe panoul frontal, cât și pe cel din spate.
sursa foto: gsmarena.com
Cadrul din aluminiu este ceea ce Samsung numește Armor Aluminium, folosit și pe modelul Fold de anul trecut. La fel ca predecesorul său, Galaxy Z Fold 4 este imun la apă dulce, având certificarea IPX8. Asta înseamnă că rezistă la până la 1,5 metri în apă dulce timp de 30 de minute.
Samsung își testează riguros dispozitivele pliabile și se laudă că balamaua lui Galaxy Z Fold 4 poate rezista cu ușurință la 200.000 de deschideri și închideri.
Fold 4 mai aduce și o rezoluție ceva mai bună, de 904 x 2316 pixeli, în comparație cu 832 x 2268 pixeli, cât are Fold 3.
Deși speram că noul Galaxy Z Fold 4 va avea S Pen-ul încorporat, nu s-a întâmplat așa. Telefonul lansat de curând acceptă ediția S Pen Fold, precum și S Pen Pro. Fiecare dintre aceste accesorii are un vârf retractabil, care este necesar pentru a lucra cu suprafața mai moale a ecranului. Nici un „stilou” nu este compatibil cu Galaxy Z Fold 4, dar există carcase originale cu toc pentru acest accesoriu.
sursa foto: gsmarena.com
La capitolul design ar trebui să mai adaug și faptul că Galaxy Z Fold 4 are în partea dreaptă, pe margine, un cititor de amprentă și butoanele de volum, în vreme ce slotul SIM se regăsește în colțul din stânga, sus. În partea superioară a telefonului pliabil vei observa prezența unui difuzor, în timp ce partea de jos a dispozitivului este ocupată cu slotul de încărcare USB-C, microfonul principal și cel de-al doilea difuzor.
Și dacă am amintit de slotul USB-C, poate te-ar interesa să afli și că Z Fold 4 folosește un acumulator identic cu cel al modelului care l-a precedat. Vorbim de aceeași capacitate de 4.400 mAh. Telefonul suportă încărcarea rapidă pe fir la 25W, încărcarea rapidă wireless la 15W (spre deosebire de cei 11W cu care reușea Fold 3 să se realimenteze), dar și varianta de reverse wireless charging, la 4,5W.
Samsung a adus îmbunătățiri pe cel mai nou model de telefon pliabil și pe camere. Producătorul a păstrat pentru modelul Fold 4 un număr de trei obiective, mai performante decât cele pe care le folosește Fold 3.
Mai exact, vorbim de o cameră wide de 50MP, un obiectiv telephoto de 10MP și o lentilă ultrawide de 12MP. Prin comparație, Fold 3 aducea același tip de camere, doar că a câte 12MP fiecare.
sursa foto: samsung.com
Performanța de a filma în 4K la 60fps s-a păstrat și pe noul model, la fel și capacitățile camerelor de selfie (4MP pentru camera din display, respectiv 10MP pentru cover camera).
Așa cum îți spuneam și mai sus, cel mai bun telefon pliabil vine în trei variante de stocare internă. Mai exact, vei putea alege dintre un Samsung Galaxy Z Fold 4 cu 256GB memorie internă și 12GB RAM, unul cu 512GB stocare internă și 12GB RAM sau unul cu o memorie de 1TB, la 12GB RAM.
Snapdragon 8+ Gen 1 este chipsetul ales pentru Galaxy Z Fold 4, un cip de 4 nm, cu performanțe termice îmbunătățite față de Snapdragon 888 din precedentul Fold 3. Cel mai nou telefon pliabil de la Samsung folosește ca sistem de operare Android 12L, One UI 4.1.1.
sursa foto: samsung.com
Fără nicio urmă de îndoială, Samsung Galaxy Z Fold 4 este cel mai bun telefon pliabil de pe piață, la ora actuală. Așa că dacă te gândeai să treci de la un smartphone clasic la unul foldable, acesta este modelul pe care să te poți baza.
Samsung Galaxy Z Fold 4 este mai puternic și mai capabil decât Galaxy Z Fold 3, lansat anul trecut, și are numeroase avantaje chiar și față de Galaxy Z Flip 4. Practic, dacă vei opta pentru Fold 4, vei simți că ții în mână o mică tabletă, nu un telefon.
Ce s-ar putea să reprezinte un inconvenient ar fi prețul acestui dispozitiv, mult mai mare decât cel al altor telefoane de pe piață.
Dacă bugetul tău nu îți permite să investești într-un Fold 4, te poți orienta, eventual, către un Flip 4, al cărui preț pleacă de la 999 dolari.
Sau poți aștepta până când Fold 4 ajunge la Flip.ro, unde prețul telefoanelor este cu până la 40% mai mic decât cel al dispozitivelor noi.
Ne străduim constant să-ți punem la dispoziție cele mai bune telefoane pe Flip.ro și actualizăm stocul în fiecare zi. Cel mai probabil, Galaxy Z Flip 4 va ajunge la noi în 4-6 luni de la momentul lansării sale, așa că mai ai puțin de așteptat până să-ți poți cumpăra un Flip 4 la preț redus sau chiar în rate de pe Flip.ro!
Până atunci, te invit să „răsfoiești” prin ofertele actuale pentru telefoane recondiționate, care arată și funcționează ca unele noi.