A fost lansat primul telefon Android cu mufă Lightning. Vezi cum arată! (VIDEO)

A fost lansat primul telefon Android cu mufă Lightning. Vezi cum arată! (VIDEO)

Publicat de Fadia Hirtan
pe 04.04.2022

Probabil nu e prima dată când auzi de Ken Pillonel. Ori dacă numele său nu îți spune nimic, îți reamintim că anul trecut tânărul, acum absolvent de Robotică, a creat primul iPhone X cu port de încărcare USB-C. De curând, acesta și-a completat lista de invenții neconvenționale cu primul telefon Android cu mufă Lightning.

Vinerea trecută, Ken Pillonel a postat pe canalul său de YouTube un clip în care arăta că a reușit să monteze o mufă Lightning pe un Samsung Galaxy A51, unul dintre cele mai bune telefoane de buget de la Samsung. Mufa Lightning îi permite smartphone-ului să se încarce sau să transfere date către alte dispozitive. 

Deocamdată, Ken Pillonel nu a arătat, concret, care au fost pașii prin care a reușit să finalizeze acest proiect, însă tânărul a promis că va face cât de curând asta, într-un alt video. Totuși, Pillonel a menționat că, pentru a-și duce planul la bun sfârșit, a folosit o imprimantă 3D și un microscop, având nevoie să modifice câteva dintre componentele telefonului Samsung

„A fost vorba de o modificare ce a necesitat o gândire out-of-the-box”, a precizat acesta.

Modelul de telefon Apple pe care tânărul a reușit anul trecut să monteze o mufă USB-C a fost vândut la licitație pentru suma de 86.001 dolari, bani pe care Ken Pillonel i-a investit în alte proiecte de-ale sale. 

Totuși, acesta nu se așteaptă ca toate feedback-urile pe care le va primi pentru această nouă invenție să fie unanim pozitive, mai ales că trendul internațional nu presupune încadrarea unei mufe Lightning pe un telefon cu Android. Din contra. Îți reamintim că UE cere tuturor producătorilor de telefoane să folosească un port comun de încărcare până la finalul acestui an, care va fi, cel mai probabil, cel de tip USB-C. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!