Președintele Americii despre Facebook: „Omoară oameni!”

Președintele Americii despre Facebook: „Omoară oameni!”

Publicat de Fadia Hirtan
pe 19.07.2021

Săptămâna trecută, Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, făcea o declarație dură la adresa platformelor de socializare. Rețelele, în frunte cu Facebook, reprezintă „principala sursă de dezinformare a oamenilor”, după cum susține omul politic de la Casa Albă. 

Într-o intervenție pentru NBC News, postată ulterior și pe Twitter, președintele american acuza lipsa de control pe care platformele de socializare o au în fața știrilor false, spunând că acestea „pot omorî oameni”. Joe Biden se referea, în principal, la informațiile anti-vaccin care circulă pe social media. Președintele Americii spunea că „singura pandemie cu care ne mai confruntăm în acest moment este cea a persoanelor care nu s-au vaccinat”

Reprezentanții Facebook s-au văzut nevoiți să răspundă acestor acuzații grave, printr-o postare oficială făcută pe blogul platformei. Guy Rosen, vicepreședintele pe integritate de la Facebook, a scris că „într-un moment în care cazurile COVID-19 cresc în America, administrația Biden a ales să dea vina pe o mână de companii americane de socializare. În timp ce aceste rețele joacă un rol important în societate, este clar că avem nevoie de o implicare a întregii societăți pentru a pune capăt acestei pandemii. Și faptele - nu acuzațiile - ar trebui să contribuie la întărirea acestui efort.”

Potrivit postării lui Rosen, Facebook a lucrat cu Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh și Universitatea din Maryland la un sondaj global privind simptomele COVID-19, testarea și ratele de vaccinare. Rezultatele, scrie Rosen, arată că 85% dintre utilizatorii Facebook din SUA au fost sau vor să fie vaccinați împotriva coronavirusului. „Obiectivul președintelui Biden era ca 70% dintre americani să fie vaccinați până pe 4 iulie. Facebook nu este motivul pentru care acest obiectiv a fost ratat”, a adăugat Rosen.

Dacă dorești să raportezi o informație apărută pe Facebook ca fiind una falsă, tot ce va trebui să faci va fi să:

  • apeși pe cele trei butoane din dreapta, sus, la postarea respectivă;
  • alegi Find support or report post (Cere asistență sau raportează postarea);
  • dai click pe False Information, apoi pe Next;
  • apeși pe Done.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!