Utilizatorii Facebook Messenger din peste 80 de țări din Europa, Asia și America de Nord sunt vulnerabili în fața unei noi strategii de phishing, pusă la cale de infractori cibernetici. Hackerii au găsit o nouă formulă pentru a obține parola contului de Facebook a milioane de oameni, prin promovarea unei versiuni actualizate a Facebook Messenger.
Aceștia au creat peste 5.700 de conturi false de pe care erau trimise invitații către „noua” versiune a aplicației Facebook Messenger.
Cum îți poate fi furat contul de Facebook?
Dacă un utilizator dă click pe linkul acestor reclame, este condus pe un site fals Facebook Messenger pe care va găsi un formular de autentificare. Infractorii cibernetici au folosit o serie de servicii de găzduire web gratuite pentru a crea aceste pagini de autentificare false. În plus, aceștia au oferit utilizatorilor Facebook posibilitatea de a vedea cine le-a vizitat profilurile sau de a vizualiza mesajele șterse, printr-o serie de aplicații false, pe care e posibil să le fi văzut prin newsfeed.
Infractorii cibernetici din spatele campaniei de phishing s-au înregistrat pentru conturi pe Facebook cu nume care imită aplicația reală, cum ar fi Messanger, Meseenger, Massengar, utilizând în același timp sigla oficială Facebook Messenger ca imagine de profil.
În plus, hackerii au folosit și servicii de scurtare a linkurilor, cum ar fi cel oferit de siteul bit.ly, pentru a ocoli filtrele Facebook.
Îți reamintim că, pentru a nu pica în plasa infractorilor cibernetici, e indicat să-ți instalezi un antivirus pe telefon, dar și autentificarea în doi pași pentru contul de Facebook. De asemenea, îți recomandăm să nu accesezi niciun link pe care îl primești pe Facebook fără a confirma cu expeditorul acestuia siguranța sa.