Google Clock, aplicația care te poate ajuta să dormi mai bine, descărcată de un miliard de ori

Google Clock, aplicația care te poate ajuta să dormi mai bine, descărcată de un miliard de ori

Publicat de Fadia Hirtan
pe 28.04.2021

Zilele în care ne trezeam în sunetul asurzitor al unui ceas deșteptător programat din rotițe cu o seară înainte au apus de mult. E posibil să încadrezi modelul de ceas de mai jos la obiecte de antichitate, deși, până la apariția telefoanelor mobile, era singura metodă prin care te puteai trezi la o oră programată. 

Sau nu chiar singura. Citește acest material până la capăt, pentru că ți-am pregătit la finalul său o mică surpriză!

Astăzi, simpla utilizare a unei aplicații care îți asigură trezirea ușoară, în propriul ritm, dar și o mulțime de alte beneficii, este la îndemâna tuturor. Google Clock este, probabil, cea mai populară aplicație gratuită din lume care te poate ajuta să ai o rutină mai bună și, de ce nu, să te odihnești mai bine, fiind downloadată de peste un miliard de ori. 

 

Ce poți face cu Google Clock?

Cu o interfață mai mult decât intuitivă, nu cu mult diferită de cea a aplicației implicite a telefonului cu care ești deja obișnuit, Google Clock te va ajuta să îți setezi alarme zilnice, repetate în fiecare dimineață sau în zilele alese de tine. Ce ne-a plăcut este că aplicația îți permite să alegi să te trezești pe piesele tale preferate. 

Concret, vei scăpa de acele alarme pe care Samsung, Huawei sau alte telefoane cu Android le folosesc by default și vei putea alege melodii din YouTube Music sau Spotify, pentru ca diminețile tale să înceapă cu energie.

Imediat după ce vei fi oprit alarma, poți alege din aplicație ca Google să-ți spună cum e vremea, ce ai trecut în calendar, ce remindere ți-ai setat pentru ziua respectivă, ce s-a întâmplat în ziua respectivă în istoria lumii și care sunt știrile zilei, în această ordine sau într-o alta pe care o preferi. 

Totodată, poți seta ca aplicația să-ți scoată automat telefonul de pe modul silențios, odată ce ai oprit alarma. Desigur, mai poți alege și alte rutine din aplicația Google Clock, asemănătoare pe cele pe care le poate face și Google Home, cum ar fi să aprinzi lumina, să afli cum e traficul până la birou sau să armezi alarma casei, dacă folosești una. 

Ce ne-a plăcut nouă cel mai mult a fost funcția nou introdusă în aplicație, cea de creare a unei rutine înainte de culcare. De exemplu, dacă vei seta ca oră de culcare miezul nopții, aplicația te va anunța cu 15, 30, 45 de minute sau cu o oră înainte că e cazul să te retragi în dormitor. Vei avea și opțiunea de a asculta una sau mai multe piese din Spotify sau YouTube Music care să te ajute să te relaxezi și să intri mai ușor în starea de somn. 

Pe aplicație rămân disponibile și funcțiile de ceas, cronometru sau temporizator (timer), care e posibil să-ți fie de mare ajutor atunci când gătești.

 

Încearcă și tu aplicația Google Clock, pe care o poți descărca gratuit de aici.

 

Și pentru că îți promiteam o mică surpriză la începutul materialului, iat-o! 👇🏼

Până în anii 1920, când ceasurile deșteptătoare nu erau nici ieftine, nici fiabile, în Anglia și Irlanda exista meseria de „trezitor” (cunoscut sub termenii de knocker-up sau knocker-upper). Practic, oamenii erau plătiți să umble din casă în casă și să îi trezească pe ceilalți, fie folosind un băț lung cu care băteau în geamurile de la dormitoare, fie aruncând cu pietricele mici în geamuri, așa cum poți vedea în imaginea de mai jos. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!