Pe 17 iulie, în fiecare an, e Ziua Internațională a Emoji-urilor. Și, așa cum probabil știi deja, duminică e momentul în care alte imagini își vor face locul pe lista de emoji-uri pe care, cât de curând, le vom putea folosi, și pe telefoane.
Emojipedia a prezentat deja o listă, ce-i drept, declarată încă nefinalizată, cu exemple de emoji-uri care vor „ateriza”, până la finalul lui 2023, pe dispozitivele noastre. Iată cum vor arăta cele 31 de emoji-uri cu care se va îmbogăți lista celor pe care le folosim deja zi de zi.
Emoji-ul cu fața care tremură va putea fi folosit, în principal, pentru reacții de șoc sau ar putea deveni chiar emoji-ul oficial de cutremur, pentru că te-ar putea duce cu gândul la vibrațiil. Iar dacă foloseai emoji-ul cu palme unite, adică pe ăsta 🙏🏼, pentru a exprima un high five, vestea bună este că vei primi unul care chiar va reprezenta asta.
Palma spre dreapta va putea fi folosită împreună cu palma spre stânga pentru a arăta entuziasmul (adică acel high five de care tocmai am menționat), iar emoji-ul pe care deja îl foloseai pentru asta (🙏🏼) își va păstra rolul său principal, acela de a exprima o rugăminte sau chiar o rugăciune.
În sfârșit, ne vom putea bucura și de un emoji pentru wireless, deși mulți dintre noi îl foloseau în acest scop pe cel care, de fapt, arăta semnalul unei antene pentru telefoane, adică pe ăsta - 📶.
Regăsim în lista cu emoji-uri noi și trei inimioare colorate în bleu, gri și roz, dar și câteva animale și plante noi. Anul acesta primim în plus o față de elan, un măgar, un corb, o gâscă, o meduză și o aripă (păcat că e vorba doar de cea de pe partea dreaptă). Zambila, ghimbirul și păstăile de mazăre sunt, și ele, pe drum.
Telefoanele Apple și cele cu Android mai primesc cât de curând și un evantai, un flaut și un emoji care pare să fie un pieptăn.
În total, așa cum îți spuneam și mai sus, există 31 de emoji-uri care așteaptă să fie acceptate de Consorțiul Unicode, organizația care hotărăște care dintre propunerile făcute înainte de Ziua Internațională a Emoji-urilor trec mai departe. Din păcate, vorbim de cel mai mic număr de emoji-uri propuse vreodată. Anul trecut, au fost făcute 112 recomandări în acest sens, iar în 2020, nu mai puțin de 334.
Dacă vrei să afli mai multe despre semnificația emoticoanelor, găsești informații tot pe blogul Flip.
Iar dacă ai ajuns să citești acest material până aici, m-aș bucura să-mi lași mai jos un comentariu în care să-mi spui care este emoji-ul tău preferat.
Timofei Andreea
Da Samsung va primi noile emojiuri? 🥴