Am dat zilele astea peste un meme cu care e posibil să te fi întâlnit și tu pe Facebook.
Și după ce am râs cu zgomot, ne-am amintit că fiecare dintre noi a trecut cel puțin o dată prin situația asta. Fie am uitat să atașăm un document, ne-am dat seama că mesajul era incomplet sau am realizat prea târziu că am scris ceva greșit în el, cu toții am vrut măcar o dată să fi avut superputerea de a da timpul înapoi, pentru a NU apăsa butonul de SEND în pripă.
Așa că am căutat variantele pe care Gmail ți le pune la dispoziție când vrei să dai UNSEND unui mail. Iată care sunt posibilitățile tale:
Folosește butonul Unsend direct din aplicație
Pentru această funcție va trebui să iei decizia extrem de rapid, dacă nu ai anumite setări făcute în aplicația Gmail, despre care vom vorbi ceva mai jos. Concret, poți da UNSEND unui mail dacă ești pe fază și, în primele cinci secunde după ce ai apăsat butonul de trimitere, anulezi comanda.
Poți face asta dând click pe Undo, opțiune care va apărea în dreapta, jos, imediat ce ai trimis un mail, așa cum poți vedea în imaginea de mai jos.
Poți alege pentru cât timp să fie valabilă opțiunea de Undo, dacă setarea standard de cinci secunde ți se pare una prea scurtă. Gmail îți permite să selectezi 5, 10, 20 sau 30 de secunde în care să ai posibilitatea de a reveni asupra mailurilor. E important să știi că această setare o poți face numai de pe un laptop sau un desktop, nu de pe telefon.
Așadar, loghează-te în Gmail de pe un computer și apasă în dreapta, sus, pe semnul de Settings (rotița). Alege See all settings.
În pagina care se va deschide vei avea opțiunea de a selecta pentru câte secunde vrei să ai posibilitatea de a da UNSEND unui mail.
După ce ai ales perioada ideală pentru tine, nu uita să dai un scroll până în josul paginii și să apeși pe Save changes.
De fiecare dată când vei da UNSEND unui mail, Gmail te va întoarce în varianta editabilă a mesajului, iar mailul nu va ajunge niciodată la destinatar în forma pe care ți-ai dat seama că vrei s-o corectezi.
Tu ai trecut vreodată printr-o situație inconfortabilă când ai trimis un mail care ți-ai fi dorit să nu plece mai departe?
Dacă ai învățat ceva nou din acest articol, ne-am bucura să ne lași mai jos aprecierea ta, sub forma unei inimioare. 🤗