Clubhouse pentru Android? Da, există!

Clubhouse pentru Android? Da, există!

Publicat de Fadia Hirtan
pe 07.04.2021

Nu folosești un telefon de la Apple, dar totuși vrei să te bucuri de o platformă socială de tipul Clubhouse? Avem o veste bună pentru tine, dacă ești mai degrabă un fan al device-urilor care folosesc Android, precum Samsung sau Huawei, decât a celor iOS.

Aplicația Discord permite utilizatorilor săi crearea și moderarea unor canale de comunicare aproape identice cu cele de pe Clubhouse. Mai mult decât atât, Discord nu este atât de exclusivist precum se arată a fi concurența de la iOS, deoarece nu vei avea nevoie de invitație pentru a te alătura unor discuții care te interesează. 

Stage Channels, așa cum se numește funcția aproape identică celei de Clubhouse, este disponibilă acum pe toate platformele unde poate fi găsit și Discordul, inclusiv Windows, macOS, Linux, iOS, Android și web, și arată așa:

Discord este folosit, în general, de gameri, ca fiind o platformă de socializare live foarte stabilă, cu o calitate audio incontestabilă și un delay minim spre inexistent, în funcție de conexiunea pe care o ai la internet. În plus, mulți aleg să comunice pe Discord datorită opțiunii de reducere a zgomotului de fundal built-in surprinzătoare. 

Ce e diferit la Stage Channels este că a fost conceput pentru a oferi doar câtorva persoane opțiunea de a-și prezenta ideile sau de a se lansa într-o dezbatere. Cu alte cuvinte, doar cei înregistrați ca speakeri vor conduce discuțiile, în vreme ce restul participanților pot asculta opiniile, deși nu este exclus ca aceștia să poată interveni la un moment dat. 

Atunci când intri pe un canal de Discord de tipul Stage Channels, ești pus automat pe mut, dar ai oricând posibilitatea de a-ți cere voie să vorbești, ridicând mâna, ca mai apoi să fii invitat „pe scenă”. De asemenea, moderatorii canalelor de Discord pot oricând pune ascultătorii pe mut sau pot opta pentru a-i da afară pe cei care deranjează. 

Iată cum arată interfața Stage Channels de pe Discord pe mobil:

Clubhouse rămâne, deocamdată, disponibil numai pe iOS, deși reprezentanții săi au anunțat că vor dezvolta o versiune Android cât mai curând. 

LinkedIn, Slack, Facebook și Spotify lucrează, de asemenea, la funcții audio live, dar pentru moment acestea sunt în curs de dezvoltare, nefiind stabilită o dată exactă la care ar urma să fie lansate. 

sursa foto: theverge.com

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!