Cauți cea mai bună boxă portabilă, la care să asculți pe repeat piesa ta preferată? Ai ajuns unde trebuie, pentru că ți-am pregătit mai jos o listă cu cele mai apreciate boxe portabile, indispensabile oricărui iubitor de muzică.
Datorită portabilității, a durabilității și a calității audio incontestabile, boxele pe care ți le prezentăm în acest material reprezintă un accesoriu în care merită să investești, dacă vrei ca vacanțele tale sau simplele ieșiri cu prietenii să fie acompaniate de un sunet mult mai bun decât cel pe care difuzorul propriului telefon îl poate reda.
Simpla conectare a unei boxe portabile la Bluetooth-ul telefonului va fi suficientă pentru ca playlistul tău să se audă mult mai clar și mai tare.
De ce să-ți cumperi o boxă portabilă?
Boxa portabilă a schimbat modul în care ne bucurăm de muzică sau orice alt tip de conținut audio. Achiziția acestui dispozitiv vine după sine cu multiple avantaje legate de confort, versatilitate și desigur, portabilitate. Detaliem o parte dintre ele mai jos.
- Ai mai multă libertate de mișcare
Portabilitatea este prima caracteristică a acestui tip de boxă. Spre deosebire de dispozitivele clasice, pe care nu le poți muta cu ușurință, poți lua conținutul audio preferat după tine oriunde ai merge. Dimensiunile reduse și designul compact sunt perfecte pentru a te însoți în orice loc.
- Ai conectivitate sporită
Cele mai multe dintre boxele portabile vin cu echipări menite să te ajute să te conectezi cu mai mare ușurință, precum Bluetooth sau AUX. Astfel, poți cupla boxa la telefon, tabletă sau laptop fără cabluri sau alte accesorii dificil de transportat.
- Poți anima orice întâlnire în aer liber
Cea mai bună boxă portabilă pentru tine este cea care creează momente de neuitat alături de familie și prieteni. Fie că îți dorești un picnic cu fundal sonor relaxat sau o petrecere în toată regula, aceste mici ajutoare se pliază pe nevoile tale. Multe dintre ele sunt rezistente la apă și au o baterie puternică, astfel că ești ferit de orice fel de întreruperi.
- Ești mai productiv în deplasări
Ne petrecem o parte destul de lungă din zi pe drumuri, așa că te poți folosi de prilej pentru a-ți spori productivitatea. Dacă dorești cea mai bună boxă portabilă cu microfon, cel mai probabil aceasta îți va fi de ajutor în ședințele la care participi din mașină.
- Nu consumi multă energie
Deși pot părea mici, multe dintre boxele portabile se pot lăuda cu eficiență energetică și longevitate. Pentru cele mai multe dintre modele, ai un timp de redare extins, fără multe încărcări. Funcțiile extra precum încărcarea rapidă pot ajuta mult în asigurarea unei experiențe audio impecabile.
- Îți poți personaliza conținutul
Dacă muzica este pasiunea ta, este important să știi că multe tipuri de boxe portabile au avantajul creării unui profil personalizat, în funcție de preferințele tale. Trebuie doar să accesezi aplicațiile dezvoltate pentru acestea și să-ți construiești propria experiență audio.
- Reduci costurile
Prin comparație cu sistemele audio clasice, boxele portabile oferă un mare avantaj din perspectivă de costuri, fără să fii nevoit să faci compromisuri privind calitatea materialelor sau a sunetului. Costurile sunt reduse nu doar prin prisma costului de achiziție, ci și prin evitarea unor sume suplimentare pe care, în cazul sistemelor tradiționale, ești nevoit să le plătești pentru instalare și configurare.
Cum alegi cea mai bună boxă portabilă?
Cu atât de multe oferte de boxe portabile, s-ar putea să te simți copleșit atunci când vei avea de ales una potrivită pentru tine. E bine, însă, să știi că anumite criterii te pot aduce mai aproape de dispozitivul perfect pentru nevoile tale.
Să alegi cea mai puternică boxă portabilă poate fi o sarcină dificilă având în vedere multitudinea de modele disponibile pe piață. Listăm mai jos unele dintre cele mai importante criterii de care să ții cont înainte de a face o achiziție.
- Opțiuni de conectivitate
Este important să verifici dacă produsul pe care ai pus ochii deține opțiuni extra de conectivitate precum Near Field Communication (NFC), dacă îți dorești să conectezi dispozitivul cu ușurință. De asemenea, aruncă o privire pe specificații pentru a afla dacă dispui de asistență vocală.
- Porturi suplimentare
O boxă portabilă poate veni echipată cu port USB, slot pentru cardul de memorie sau intrări auxiliare, pentru a te ajuta să conectezi direct un alt dispozitiv și să redai sunetul dintr-o altă sursă.
- Apelare handsfree
O boxă portabilă nu este utilă doar pentru a asculta muzică, ci poate fi un instrument folositor pentru apelurile tale telefonice. Dacă ești interesat de acest aspect, caută printre specificații și funcția de apelare, cu microfon încorporat.
- Rezistența la apă
Dacă aventurile tale în natură sunt în medii cu umiditate ridicată, ai cu siguranță nevoie de un produs cu rezistență sporită la apă, care să fie protejat cel puțin în cazurile de stropire accidentală.
- Accesorii de montare
Chiar dacă, spre deosebire de sistemele clasice, boxele portabile nu au nevoie de instalare profesionistă, unele produse vin echipate cu accesorii speciale care permit ca acestea să fie montate pe bicicletă sau ATV, pe lateralul rucsacului etc. În acest mod te bucuri de conținutul audio preferat, atunci când ești în mișcare sau ai mâinile ocupate.
- Compatibilitate cu aplicații mobile
Pentru opțiuni extra legate de control, conținut sau personalizare, unele dispozitive pot fi legate de o aplicație special dedicată, pentru un mai bun control al folosirii acestora sau pentru acces la diverse platforme cu conținut audio variat, de dimensiuni excelente.
- Extra accesorii
Multe dintre cele mai noi modele de boxe portabile au în cutie nu doar dispozitivul în sine, ci și diverse accesorii precum multiple cabluri, accesorii de transport sau protecție și elemente de montaj versatile.
Nu în ultimul rând, poate apreciezi mai mult o boxă portabilă cu mai mult bass, situație în care ar trebui să cauți mai cu seamă această specificație în rândul produselor peste care dai.
În final, alegerea este în mâinile tale și doar preferințele tale pot dicta ce opțiune ți se potrivește mai bine.
Tipuri de conectare pentru boxele portabile
Acum că am descoperit împreună ce caracteristici sunt esențiale pentru a te bucura de o boxă portabilă de calitate, detaliem mai jos avantajele și dezavantajele fiecărui tip de conectare.
- Conectare prin Bluetooth
Conexiunea prin Bluetooth este cea mai des întâlnită și se face de obicei prin intermediul unui cablu USB sau micro USB, prin care legi dispozitivul de smartphone. Dacă alegi acest tip de conectare, nu este nevoie să te afli la o distanță mică față de boxă, pentru că tehnologia a avansat suficient de mult încât să acopere o arie destul de extinsă. Conectarea prin Bluetooth se poate face nu doar la telefon, cu și la laptop sau tabletă.
- NFC
Near Field Communication nu este atât de diferit de Bluetooth, diferența principală fiind că este mai rapid, pentru că simpla atingere este suficientă pentru conectare. În plus, dispozitivul la care îți dorești să conectezi boxa ar trebui de asemenea să dețină acest tip mai avansat de tehnologie.
- Wi-Fi
Varietatea modelelor de boxe portabile cu Wi-Fi nu este atât de mare, dar acestea au avantajul unei calități bune a sunetului și o autonomie destul de mare de funcționare. Este important de menționat că pentru acest tip de conectare ai nevoie de conexiune la internet. De asemenea, dispozitivele conectate trebuie să fie în raza de acoperire a routerului.
- USB
Cu riscul pierderii avantajului portabilității, conexiunea prin USB, cu fir, este ușor de realizat și independentă de rețeaua de internet, de exemplu. Astfel, te poți bucura de muzică sau podcasturile preferate, pe care le-ai salvat în telefon, oriunde, chiar și în mijlocul naturii.
Top 5 boxe portabile
Iată care sunt cele mai bune boxe portabile pe care le poți cumpăra în acest an.
Boxă portabilă JBL Flip 6
Noua boxă portabilă JBL Flip 6 are dimensiunea și greutatea perfecte pentru toate nevoile tale. În plus, are rezistență sporită la apă și praf, confirmată de certificarea IP67. În acest mod, chiar dacă plouă, te poți bucura de muzica ta preferată fără probleme.
Bateria este concepută astfel încât să funcționeze impecabil pentru mult timp, pentru ca tu să te bucuri de până la 12 ore de conținut audio. JBL Flip 6 mai dispune de două radiatoare pasive care asigură un bass profund, reglate prin algoritmul Harman.
O poți cumpăra la un preț de aproximativ 600 de lei.
Boxă portabilă Sonos Roam
A doua recomandare pe care ți-o facem este Sonos Roam, o boxă portabilă care uimește prin claritatea și intensitatea sunetului redat. Aceasta vine echipată cu ascultare multi-cameră pe Wi-Fi, control vocal și streaming Bluetooth.
În plus, durata de viață a bateriei este îndelungată, de până la 10 ore, în timp ce rezistența sa la stropire este, de asemenea, de încredere.
Sonos Roam se conectează cât se poate de ușor la rețeaua de acasă, astfel că atunci când ești plecat, poți controla totul cu ușurință de pe telefon.
Prin reglare automată Trueplay, Sonos Roam adaptează emiterea sunetului la mediul înconjurător și surprinde prin detalii și echilibru audio.
Sonos Roam costă în jur de 700 de lei.
Boxă portabilă Beosound A1 2nd Bang & Olufsen
Dacă te afli în căutare de cea mai bună boxă portabilă, în măsura în care prezintă interes, nu uita să adaugi și criteriul estetic pe lista ta. La acest capitol, dincolo de performanța excelentă, Beosound A12nd este, fără îndoială, în vârful topului din punct de vedere design.
Prin sunetul omnidirecțional True 360, această boxă te va uimi prin calitate și claritate fără limite. De asemenea, prin funcția Multipoint, poți conecta chiar două dispozitive în același timp.
Această boxă ultraportabilă îți oferă o autonomie impresionantă de până la 18 ore pentru un nivel temperat de ascultare.
Nu trebuie să-ți faci griji nici cu privire la locul în care o vei lua cu tine, pentru că rezistența Beosound A1 2nd este una ridicată la apă, praf și nisip.
Dispozitivul poate fi utilizat cu succes în ședințele alături de colegi, claritatea apelurilor fiind una foarte ridicată datorită speakerphone-ului performant și a celor trei microfoane interne.
Beosound A1 2nd poate fi conectată la asistentul vocal Alexa, astfel că îți poți organiza programul după bunul plac, chiar și de la distanță.
Prețul de achiziție al acestei boxe este unul ușor mai piperat în comparație cu modelele anterioare și se situează în jurul sumei de 1100 de lei.
Bose SoundLink Flex
Boxa portabilă Bose SoundLink Flex este potrivită nu doar pentru deplasări, ci și acasă, asta pentru că te va încânta prin calitatea excelentă a sunetului și funcțiile avansate.
Portabilitatea sa este suficientă pentru a o lua cu tine peste tot, indiferent cum alegi să-ți petreci timpul în afara locuinței.
Tehnologia PositionIQ ajută prin optimizarea sunetului în raport cu poziția ta față de dispozitiv și distanță. Iar dacă ești preocupat de bass ca funcționalitate, află că această boxă este superioară, bass-ul fiind de mare precizie, cu înalte și medii mult mai armonioase în comparație cu alte modele de pe piață.
Design-ul este, fără îndoială, unul reușit, cu linii fluide și aspectuoase, dar asta nu înseamnă că nu te bucuri de rezistență. Bose SoundLink Flex este concepută din metal și silicon, pentru ca eventualele accidente să nu se lase cu daune prea mari. Certificarea IP67 confirmă și rezistența la praf sau stropire, caracteristică de mare ajutor în special dacă preferi drumețiile sau excursiile în natură, acolo unde nu poți controla foarte mult eventualele riscuri. Rezistența acestui produs nu se limitează la apă sau praf, ci este extinsă și pentru razele UV sau rugină. Așadar, o poți lua fără grijă cu tine la plajă.
Cât despre preț, pentru acest dispozitiv vei scoate din buzunar circa 750 de lei.
Boxă portabilă Sony SRS-XB23
Este posibil să plătești mai puțin și să te bucuri în continuare de calitate superioară? Da! Cea mai buna boxa portabila calitate pret ar fi Sony SRS-XB23. Cu un aspect elegant, rafinat și performanță similară modelelor de mai sus, această boxă portabilă te surprinde prin performanța avansată.
Sony SRS-XB23 este rezistentă la stroprire și praf, fiind certificată IP67, în timp ce durata de viață a bateriei, de până la 12 ore, îți permite să stai relaxat cu privire la încărcare.
Calitatea superioară a sunetului este redată prin cele două difuzoare care oferă o expunere largă, în timp ce activarea modului Extra Bass intensifică experiența audio. Astfel, dacă îți place un bass puternic, acest produs este creat pentru tine.
Deși Flip 6 poate fi mai bună atunci când vine vorba despre sunet la 360 de grade, dispozitivul Sony este suficient de bun pentru ascultare individuală sau în grupuri mai restrânse.
Poți găsi boxa portabilă Sony SRS-XB23 la prețul de aproximativ 400 de lei.
Boxă portabilă ieftină
Dacă variantele pe care ți le-am prezentat mai sus nu sunt suficient de avantajoase pentru bugetul tău, poți face un compromis în ceea ce privește capacitatea de redare a sunetului și poți opta pentru o boxă portabilă ieftină.
Asta nu înseamnă că lista de boxe portabile de mai jos conține dispozitive de o calitate îndoielnică, ci pur și simplu puterea acestora de redare a sunetului va fi mai mică decât a modelelor pe care le-am descris anterior.
Dacă pentru tine nu e important ca sunetul să fie unul puternic, ci preferi, mai degrabă, o boxă portabilă mai ieftină, iată ce poți cumpăra:
- boxă portabilă Akai ABTS-11B - aproximativ 90 lei;
- boxă portabilă Sony SRSXB01L - aproximativ 100 lei;
- boxă portabilă JBL GO2 - aproximativ 120 lei;
- boxă portabilă AKAI ABTS-806 - aproximativ 150 lei;
- boxă portabilă Sony SRS-XB12B - aproximativ 170 lei;
- boxă portabilă JBL GO3 - aproximativ 180 lei;
- boxă portabilă JBL GO - aproximativ 200 lei.
Acum, că știi care ar putea fi cea mai bună boxă portabilă pentru tine, nu îți rămâne decât să o comanzi și să te bucuri de muzica ta favorită pentru ore în șir, indiferent de unde alegi să o asculți!
Matei Carmen
vreau si eu o boxa ieftină sa ascult muzica pe tel.la un grătar 😊
Moraru Lucian
Aș dori să știu, dacã flip 6 cu bluetooth versiunea 5.1 este compatibilă cu un telefon cu bluetooth versiunea 5.0 Mulțumesc.
Radu Radu
Pentru toți cei care doresc să cumpere o boxă portabilă: vă rog să nu vă luați după cele menționate în articol. Sunt incluse doar cele populare. Cele cu adevărat bune (ieftine sau scumpe) nu apar aici. E vorba de Marshall Stilwell II (cel mai bun sunet după părerea mea), Vifa (Oslo, Helsinki, nu contează), Dockin D Fine (raport preț calitate extraordinar), Anker Soundcore Motion +, și multe altele care la calitate sunt la fel sau peste cele din articol, dar mai ieftine (unele considerabil)