Ce înseamnă neverlocked la iPhone?

Ce înseamnă neverlocked la iPhone?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 25.05.2021

Un iPhone neverlocked este un telefon Apple pe care îl poți utiliza împreună cu o cartelă SIM de la orice operator de telefonie mobilă, atâta timp cât respectiva cartelă este activată, pentru că acesta, așa cum îi spune și numele, nu a fost niciodată blocat într-o anumită rețea. 

Pe lângă smartphone-urile neverlocked, așa cum vei vedea și în oferta Flip.ro, mai poți alege și telefoane blocate în Orange, Vodafone, Digi sau Telekom. Pe acestea le poți folosi exclusiv împreună cu o cartelă SIM reîncărcabilă sau de abonament de la respectivii operatori de telefonie mobilă. 

Dar, mai bine, hai să aflăm mai multe despre ce înseamnă telefoane locked, unlocked și neverlocked.

Diferența dintre telefoane locked, unlocked și neverlocked

Cu siguranță ai întâlnit măcar o dată acești termeni, atunci când căutai să îți cumperi un telefon nou. 

În momentul în care vrei să-ți iei un smartphone și ți se pare convenabilă varianta de abonament, e bine să știi că, cel mai probabil, dispozitivul va funcționa doar în rețeaua aleasă de tine. 

Altfel spus, telefonul este unul locked, adică este blocat în rețea, iar dacă vei vrea să folosești dispozitivul împreună cu un SIM de la un operator concurent, telefonul nu se va conecta, deci nu va fi funcțional.

Totuși, un telefon locked poate fi deblocat, însă pentru acest tip de operațiune vei avea nevoie de ajutorul unor specialiști. Imediat după intervenția lor, telefonul tău va fi unul unlocked

Când un smartphone este deblocat, devine posibilă introducerea oricărei cartele SIM de la orice operator de telefonie mobilă în acesta, iar telefonul poate fi folosit mai apoi fără probleme pentru apeluri, mesaje text și acces la Internet, cu condiția ca acea cartelă SIM să fie una activă. 

Nu în ultimul rând, telefoanele neverlocked sunt acele dispozitive care nu au fost blocate din fabrică pentru un anume operator. Acestea pot fi folosite cu orice cartelă SIM, indiferent de operatorul despre care vorbim. 

Și pentru că acest material este dedicat telefoanelor Apple, iată cum verifici care este statusul smartphone-ului tău.

Cum știi dacă iPhone-ul tău este locked, unlocked sau neverlocked?

Află printr-o metodă rapidă dacă iPhone-ul tău a fost sau nu blocat vreodată într-o anumită rețea. Iată cum faci asta:

  • deschide aplicația de Settings a telefonului;
  • selectează General;
  • alege About.

În cazul telefonului pe care l-am folosit pentru această simulare, mesajul afișat în dreptul Network Provider Lock a fost No SIM Restrictions (fără restricții SIM), ceea ce înseamnă că iPhone-ul este deblocat și liber să fie folosit în orice rețea.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cum poți verifica dacă un iPhone este deblocat cu ajutorul cartelei SIM?

Mai există o variantă prin care poți proba libertatea pe care ți-o poate oferi iPhone-ul pe care îl folosești, în ceea ce privește operatorul de telefonie. Pentru a o testa, e nevoie să ai la îndemână două cartele SIM de la doi operatori diferiți. Dacă nu ai o altă cartelă la îndemână, o poți folosi pe cea din telefonul unui prieten.

  • oprește telefonul;
  • folosește o agrafă de birou sau unealta specială pentru a deschide tăvița cartelei SIM;
  • scoate cartela pe care o folosești în mod curent;
  • schimb-o cu cea de-a doua;
  • așază tăvița la locul ei;
  • repornește telefonul.

Încearcă să apelezi un număr, oricare ar fi el. Dacă se va realiza conexiunea, înseamnă că iPhone-ul pe care îl ții în mână este unul deblocat

Cum poți verifica dacă un iPhone este deblocat cu ajutorul IMEI-ului?

Nu în ultimul rând, poți afla dacă iPhone-ul tău este blocat în rețea sau deblocat cu ajutorul IMEI-ului. 

  • deschide din nou aplicația de Settings a telefonului;
  • selectează General;
  • alege About;
  • observă unde apar IMEI 1 (IMEI 2 dacă folosești un iPhone X sau un telefon mai nou decât acest model) și Serial Number;
  • intră de pe un PC sau de pe laptop pe imeicheck.com/simlock-iphone și completează spațiile de pe site.

Dacă iPhone-ul tău este deblocat, mesajul care îți va apărea pe monitor va arăta așa:

De ce să alegi un telefon blocat într-o rețea?

Faptul că un telefon este blocat într-o anumită rețea nu te va încurca cu nimic, dacă tu ești deja abonat sau utilizezi o cartelă a unui anumit operator, câtă vreme vorbim de aceeași rețea în care telefonul este blocat. 

Cu alte cuvinte, dacă tu ai o cartelă prepaid sau ai un abonament la Orange, de exemplu, poți cumpăra fără grijă un telefon blocat în rețeaua Orange, pentru că nu te va interesa dacă telefonul poate fi folosit și în Vodafone, Digi sau Telekom. 

Ba chiar alegerea unui telefon blocat în rețea te va avantaja, pentru că acesta va fi mai ieftin decât un telefon neverlocked. 

Să luăm exemplul unui iPhone 8 de 64GB, care, la momentul realizării acestui material, costa 1.169 lei, în varianta deblocat.  

Același model de telefon, tot cu 64GB, dar blocat în Orange, costa 1.110 lei.

Sigur, diferența de preț nu este una uriașă, dar de ce nu ai profita de ocazia de a cumpăra un telefon mai ieftin dacă dispozitivul este exact ceea ce ai tu nevoie?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!