Aplicații premium, gratuite pentru utilizatorii Huawei, din cauza unui bug

Aplicații premium, gratuite pentru utilizatorii Huawei, din cauza unui bug

Publicat de Fadia Hirtan
pe 19.05.2022

Din cauza unei erori rar întâlnite, sau, mai bine zis datorită unui defect apărut în magazinul de aplicații AppGallery, fanii Huawei se pot bucura de download gratuit pe telefon pentru mai multe aplicații Android care, în mod normal, ar putea fi folosite doar contra cost.

Situația, descoperită de către cei de la 9to5Google, permite descărcarea absolut gratuită a aplicațiilor plătite. Mai mult decât atât, se pare că downloadarea acestora nu presupune logarea la un cont anume. 

Pe baza informațiilor furnizate de sursă, acest bug face posibilă „obținerea unui link de descărcare APK valid pentru aplicațiile premium”. Compania Huawei a fost informată despre această situație. Chinezii au recunoscut problema, dar nu au precizat când va fi posibilă și remedierea acesteia. Concret, se pare că API-ul de bază al AppGallery nu oferă protecție pentru aplicațiile care pretind plată.

Instalate pe telefoane ca și cum ar fi fost deja plătite, aplicațiile care, în mod normal, ar trebui să fie cumpărate, ar putea funcționa chiar dacă Huawei rezolvă situația. În mod cert, însă, dezvoltatorii vor trebui dezbăgubiți. 

AppGallery de la Huawei a funcționat excelent până de curând, după ce compania a investit foarte mult în magazinul de aplicații, dezvoltat după interdicțiile impuse de Statele Unite ale Americii. Chiar și așa, AppGallery este departe de a egala Google Play Store, folosit în special de cei care au telefoane Samsung și Google Pixel, atât ca număr de aplicații disponibile, cât și ca securitate, dovadă fiind chiar acest episod. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!