Donald Trump și-a lansat (în sfârșit) aplicația de social media promisă încă de anul trecut

Donald Trump și-a lansat (în sfârșit) aplicația de social media promisă încă de anul trecut

Publicat de Fadia Hirtan
pe 21.02.2022

Donald Trump era un utilizator activ de social media. Fostul președinte al Americii își crease contul de Twitter în 2009 și tot din aceeași perioadă începuse să posteze și pe Facebook. Ulterior, a fost atras și de YouTube, însă conturile sale au fost blocate imediat după incidentul de la Capitoliu de anul trecut, așa cum probabil îți amintești.

De-a lungul celor aproape doisprezece ani, cât timp Trump a fost prezent pe social media, acesta a postat pe Twitter de aproximativ 57.000 de ori, dintre care de 8.000 de ori în timpul campaniei electorale din 2016. În perioada în care a fost președinte, Trump a scris peste 25.000 de postări.

Ultimele replici pe care omul politic și de afaceri american le-a împărtășit celor care îl urmăreau pe platformele de socializare au dus la blocarea acestuia, întrucât instigau la violență. Reprezentanții Twitter, Facebook, YouTube și Snapchat au decis acum un an să-i interzică lui Trump accesul în aplicații pe o perioadă nedeterminată.

Fostul președinte american a încercat în tot acest timp să-și readucă fanii împreună în mediul online, prin intermediul unui blog, care, însă, nu a avut succesul scontat. 

Se pare că așteptarea celor care îl apreciază pe Donald Trump a luat sfârșit, pentru că Truth Social, aplicația gândită de omul politic și de afaceri, s-a lansat chiar astăzi, de Ziua Președinților. Platforma va fi, însă, accesibilă doar de pe telefoanele Apple și, probabil, cel puțin pentru început, doar pe teritoriul Americii.

„În prezent, suntem pregătiți pentru lansarea în App Store pentru luni, 21 februarie”, a spus recent directorul Truth Social, care folosește nickname-ul „Billy B” pe platformă. „Până la sfârșitul lunii martie, vom fi pe deplin operaționali, cel puțin în Statele Unite”, a completat Devin Nunes, director general al Trump Media and Technology Group (TMTG).

Deocamdată, nu este clar când sau dacă va fi lansată și o versiune a aplicației pentru telefoane cu Android. Cert este că fostul președinte american are ca obiectiv depășirea numărului de utilizatori ai Twitter cu Truth Social

Lipsa unei funcții de editare a statusurilor este, însă, un mare minus al platformei, mai ales pentru o aplicație care se vrea a fi concurența directă a Twitter. Executivul a mai dezvăluit că Truth Social lucrează la o funcție de mesagerie directă, capacitatea de a fi notificat atunci când apar postări noi, precum și o politică de verificare a utilizatorilor, după cum relatează Reuters.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!