Ești o persoană foarte ocupată, care folosește telefonul pentru zeci de apeluri în fiecare zi? Înseamnă că funcția de apel în așteptare îți va ușura enorm activitatea, pentru că ea a fost creată pentru cei ca tine. În acest fel, nu vei rata niciun telefon și vei ști tot timpul cine încearcă să ia legătura cu tine, chiar dacă ești implicat într-o altă conversație.
Despre ce face, mai exact, funcția de apel în așteptare, cum o poți activa pe telefonul tău, dar mai ales ce beneficii vei avea de pe urma ei vei afla în acest material.
Ce înseamnă apel în așteptare?
Apelul în așteptare este o funcție pe care toate smartphone-urile o au, indiferent de model sau producător, care îți permite să preiei sau să respingi un al doilea apel cât timp păstrezi prima conversație telefonică activă.
Cu alte cuvinte, să ai activată funcția de apel în așteptare e ca și cum ai avea propria secretară care folosește două linii pentru a-ți gestiona apelurile.
Ce face funcția de apel în așteptare?
În primul rând, funcția de apel în așteptare îți va permite să știi când un al doilea apelant vrea să intre în legătură cu tine. Dacă auzi un beep în telefon în timpul unei conversații, poți vedea cine te sună pe a doua linie, fie verificând telefonul, fie uitându-te la smartwatch, dacă folosești unul.
În acel moment vei avea mai multe opțiuni la dispoziție:
- vei putea încheia apelul curent pentru a-l prelua pe cel în așteptare;
- vei putea pune pe Hold primul apelant, pentru a-i răspunde celui de-al doilea;
- vei putea păstra conversația actuală activă și vei putea refuza cel de-al doilea apel, ca atare sau prin trimiterea unui mesaj prestabilit (de exemplu Nu pot vorbi, te sun eu imediat);
- vei putea oscila între apeluri, punându-le pe rând în așteptare;
- vei putea crea un apel tip conferință cu cei doi apelanți de pe cele două lunii.
Dacă vei alege să pui primul apelant în așteptare, acesta va rămâne pe Hold până când vei decide că te poți întoarce la respectiva conversație. De asemenea, cu funcția de apel în așteptare, poți jongla între apeluri, fiind sigur că cei doi apelanți nu se vor putea auzi sau nu vor putea comunica în vreun fel, dacă decizi să le păstrezi apelurile separate. Totodată, dacă hotărăști asta, poți „uni” cele două conversații într-una singură, adică într-o conferință.
E bine să știi că poți renunța oricând la funcția de apel în așteptare, ceea ce ar putea fi util pentru tine dacă ești în mijlocul unei conversații interesante sau importante din care nu dorești să fii deranjat. Dacă apelul în așteptare este dezactivat, apelanții vor auzi un semnal de ocupat sau vor fi trimiși direct către mesageria vocală, în funcție de setările telefonului tău.
La fel de importantă pentru tine ar putea fi și informația că funcția de apel în așteptare este valabilă doar pentru două apeluri primite. Un al treilea apelant va auzi un semnal de ocupat, va fi trimis la mesageria vocală sau va fi direcționat în alt mod în funcție de ce alte funcții ai preferat să activezi pe telefon.
Cum se activează funcția de apel în așteptare?
Indiferent de telefonul pe care îl folosești, funcția de apel în așteptare se poate activa foarte simplu. Iată cum faci asta:
Apel în așteptare Samsung/Android
Dacă folosești un telefon Samsung sau orice alt dispozitiv Android, deschide aplicația de apeluri a smartphone-ului tău. Apasă pe cele trei puncte din dreapta, sus, apoi urmează pașii:
- Settings -> Supplementary services -> Call waiting -> activează butonul
Imediat după ce activezi funcția de apel în așteptare pe Samsung sau Android, în general, telefonul tău va fi gata să gestioneze câte două apeluri simultan.
Apel în așteptare iPhone
Dacă ești fan al telefoanelor Apple, pentru a activa funcția de apel în așteptare pe iPhone va trebui să deschizi Settings și să urmezi pașii de mai jos:
- Phone -> Call waiting -> activează butonul
Apel în așteptare în funcție de rețea
Dacă erai curios cum poți activa funcția de apel în așteptare pe Digi, apel în așteptare pe Telekom, apel în așteptare Vodafone sau apel în așteptare Orange e important să știi că răspunsul este același, indiferent de rețeaua pe care ai ales să o folosești.
Ce e important să reții este că oricând îți activezi un abonament sau te portezi cu numărul într-o rețea nouă, funcția de mesagerie vocală va fi activată în mod implicit. Asta înseamnă că ori de câte ori vei primi un al doilea apel în timp ce ești implicat într-o primă conversație, al doilea apel va fi redirecționat, automat, către mesageria vocală.
Dacă vrei să dezactivezi această funcție și să treci la cea de apel în așteptare, tastează în aplicația de apel codul ##20# și dă click pe apelare. Aceasta este scurtătura pentru a dezactiva mesageria vocală.
Acum urmează pașii descriși mai sus, în funcție de telefonul pe care îl folosești, și bucură-te de două lunii pe care poți primi apeluri. Iată ce avantaje vei avea.
Beneficii ale activării funcției de apel în așteptare
- nu pierzi niciun apel important - având funcția de apel în așteptare activă, vei fi anunțat printr-un beep discret că un al doilea apel așteaptă să fie preluat, astfel încât tu să nu ratezi nicio conversație importantă;
- ai flexibilitate - vei putea prelua apeluri noi sau le vei putea respinge, fără a încheia conversația în care erai deja implicat;
- cei care te sună nu vor primi ton de ocupat, chiar dacă tu ești prins într-o altă conversație.
Ce ar mai fi de spus despre funcția de apel în așteptare este că persoana care va încerca să te sune cât timp tu ești implicat într-o altă convorbire nu va ști că apelul ei este în așteptare decât dacă se uită la ecranul telefonului imediat ce a apăsat tasta de apelare. Pe display-ul telefonului ei va apărea un mesaj (Call is waiting), care va dispărea după doar o secundă de la afișare.
Dacă acest material ți-a fost de ajutor, dă-i un share, să afle și prietenii tăi cât de simplu este să-ți activezi funcția de apel în așteptare.
Cosmina Staicu
Buna dimineața dragi mei daca s-ar putea o funcție apelului de așteptare mai simpla mai directă și cu sunet adecvat minutelor de așteptare mulțumesc frumos ptr înțelegere.