Android 12 - Cele mai bune 4 funcții de care te vei bucura după update

Android 12 - Cele mai bune 4 funcții de care te vei bucura după update

Publicat de Fadia Hirtan
pe 23.11.2021

Update-ul la Android 12 și One UI 4 va aduce mai multe funcții noi pe telefoanele Samsung, Xiaomi sau alte modele de smartphone-uri care folosesc acest sistem de operare. Noi le-am ales pe cele mai interesante dintre acestea, după părerea noastră. 

Iată care sunt cele mai bune patru funcții de care te vei bucura după update-ul la Android 12.

O paletă de culori inedită

De departe, cea mai importantă inovație a noului sistem de operare este funcția care permite telefonului să preia culorile din poza de fundal și să le combine perfect, pentru a crea o paletă unitară în tot meniul dispozitivului. 

Nuanțele pe care sistemul le va identifica pe wallpaperul telefonului vor fi folosite și pentru restul interfeței device-ului. Concret, inconițele, widgeturile, dar și restul componentelor meniului vor crea un aspect perfect echilibrat din punct de vedere vizual. 

Reglare suplimentară a luminozității ecranului

Dacă telefonul este ultimul lucru pe care îl atingi înainte să te duci la culcare ori dacă obișnuiești să-ți petreci serile dând scroll pe rețelele sociale, probabil știi deja că o luminozitate prea mare a ecranului telefonului poate deveni enervantă și obositoare.

Noua funcție cu care va veni la pachet update-ul la Android 12 va permite o dimare mai accentuată a display-ului. Aceasta va purta numele de Extra Dimming și te va ajuta să-ți menții ochii relaxați, cât timp folosești telefonul pe întuneric sau în spații slab luminate.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Personalizarea emoji-urilor

Da, ai citit bine. Trecerea la Android 12 îți va aduce o nouă funcție prin care îți poți crea, cu ajutorul unui editor intuitiv, propriile emoji pe care să le trimiți în conversațiile cu prietenii. Acestea vor fi animate, deci vor avea caracteristicile unui GIF. 

În plus, lista de emoji-uri se va lărgi cu alte 992 de pictograme.

Funcția Always on display, îmbunătățită

Always On Display (AOD) primește o îmbunătățire subtilă, odată cu trecerea la Android 12. Până la Android 11 și One UI 3, pe telefoanele Samsung existau trei moduri de afișare a notificărilor: Always Show, Show As Scheduled și Tap 10 Seconds to Display

La Android 12 este adăugată o nouă opțiune, care se numește Show for new notifications. După un apel pierdut sau la primirea unui mesaj nou, vei avea posibilitatea de a verifica o singură dată notificarea primită, pentru ca, mai apoi, ecranul să devină din nou negru. 

Această funcție este una excelentă și dacă ne gândim la faptul că te va ajuta să economisești energie, când vine vorba de bateria telefonului tău. 

Modelele Galaxy S21 au făcut deja saltul la Android 12, iar multe alte dispozitive de la Samsung vor face trecerea în următoarele câteva luni la noul sistem de operare.

Telefonul tău a primit update la Android 12? Care e funcția ta favorită pe care ai descoperit-o la noul sistem?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Florin  Alberto

Florin Alberto

S10 , Android 12 . Nu m-a dat pe spate nimic pana acum . Mai mult , am crezut c-o rezolva cumva cu ledul pentru apeluri pierdute sau când s-a terminat de încărcat bateria . Un mare fâs!

Vasile  Olaru

Vasile Olaru

Vă rog frumos să-mi spuneți, de ce după actualizarea Samsung Gallaxy S21 ULTRA, nu mai funcționează în Android Auto, aplicația A A Stream?(Audi A4 B9. 2016) . O soluție poate exista, va rog. Multumesc!

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!