• Contul meu
  • Cosul meu
TelefoaneLaptopuriTableteSmartwatch-uri
NOU
Console jocuri
Intrebari frecventeContact
Contul meu
Contact
Telefoane
Laptopuri
Tablete
Smartwatch-uri
Console jocuri
NOU
Telefoane Apple
Tablete Apple
Telefoane Samsung
Telefoane Huawei
Telefoane Xiaomi
Vinde-ti telefonul
Intrebari frecvente
Recenzii clienti
Despre Noi
' + ' + ' + ' + ' + ' + Business

940

Blog/
Good to Know/
Ai grijă de datele tale personale - scurt ghid pentru securizarea telefonului tău
Ai grijă de datele tale personale - scurt ghid pentru securizarea telefonului tău

Ai grijă de datele tale personale - scurt ghid pentru securizarea telefonului tău

Publicat de Iulia Nicolaie
pe 10.10.2024

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Ți se întâmplă să te simți puțin paranoic atunci când cineva îți cere buletinul? Ei bine, află că e cât se poate de firesc. Auzim zilnic despre numeroase cazuri de fraude online sau offline, astfel că protejarea informațiilor personale nu este, sub nicio formă, o preocupare exagerată.

Protejarea datelor noastre personale ar trebui să fie o prioritate, în special atunci când ne folosim smartphone-ul. În fiecare zi accesăm zeci sau poate chiar sute de pagini web sau aplicații unde ni se cer tot soiul de informații mai mult sau mai puțin delicate.

 

 

Pentru a avea grijă de informațiile tale, te ajutăm cu câteva recomandări simple și ușor de implementat.

Alege o parolă puternică și un cod de acces complex

Indiferent pe ce platformă îți creezi contul, este important să alegi o parolă complexă, greu de ghicit și să o schimbi frecvent. Atunci când îți creezi parola, alege o serie de caractere diferite, printre care cifre, semne de punctuație sau caractere atipice, care nu reprezintă un cuvânt în sine. Un truc simplu este să folosești abrevierea unei fraze care îți este pe plac și să o redai atât în majuscule, cât și în litere mici, cifre și caractere diverse. Aceleași reguli sunt valabile și pentru setarea codului de acces de pe smartphone-ul tău.

Folosește autentificarea biometrică

Cele mai multe modele de telefoane au deja încorporată autentificarea biometrică în setările de bază. Aceasta oferă protecție suplimentară pentru că informațiile sunt mult mai greu de replicat în comparație cu obișnuitele parole. Nu da skip configurării acestor funcții.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Sunt de acord cu
Politica de confidențialitate *

Instalează aplicații și descarcă fișiere din surse de încredere

Oricât de interesant ar suna descrierile anumitor aplicații sau fișiere, fie ele video, text sau audio, apelează la surse cu reputație bună. Pentru aplicații folosește magazinele oficiale precum Google Play sau App Store. Materialele descărcate din locuri neautorizate pot conține malware care, cel mai probabil, îți va compromite securitatea dispozitivului. Înainte de a instala o aplicație, citește cât mai multe review-uri și ia în considerare rating-ul dat de alți utilizatori.

Actualizează frecvent software-ul

Actualizările sistemului de operare sau ale aplicațiilor nu au doar rolul de a aduce îmbunătățiri ale experienței de utilizare, ci și de a întări securitatea. Includ, de cele mai multe ori, patch-uri care remediază anumite lipsuri sau riscuri din punct de vedere al protecției datelor personale. Asigură-te că telefonul tău are cea mai recentă versiune a sistemului de operare și versiunile updatate ale aplicațiilor pe care le-ai instalat. Pentru a nu rata niciun update important, mai poți să activezi actualizarea automată.

Alege o soluție antivirus eficientă

Software-ul antivirus nu este rezervat doar laptopurilor, ci este potrivit și pentru smartphone-ul tău. Astfel, pe piață există numeroase aplicații antivirus speciale pentru telefoane. Dacă ai ales să-ți protejezi suplimentar datele prin această metodă, asigură-te că aceasta este actualizată în mod regulat.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Sunt de acord cu
Politica de confidențialitate *

Criptează datele importante

Pentru extra securitate, activează funcția de criptare a datelor direct pe smartphone. Mai mult, nu știi niciodată pe mâinile cui poate ajunge un fișier important. Ia-ți câteva minute din timp și parolează-l pentru a sta fără griji, mai ales atunci când lucrezi cu o cantitate mare de date sensibile, iar riscurile sunt ridicate.

Limitează accesul la locația în care te afli

Nu ai niciun motiv să lași locația activată pe orice aplicație care îți solicită acest lucru. Din când în când, este bine să revizuiești permisiunile pe care le acorzi aplicațiilor instalate și să oprești accesul acolo unde nu ai neapărat nevoie. De cele mai multe ori, aplicațiile colectează date care nu te ajută mai deloc în îmbunătățirea experienței de utilizare. Atunci când totuși oferi acces la locația ta, fă-o doar pentru app-urile cunoscute, de încredere.

Accesează doar rețele Wi-Fi securizate

Când accesezi o rețea publică, poți fi vulnerabil în fața atacurilor cibernetice. Dacă totuși nu ai de ales, utilizează un VPN pentru a cripta datele de acces la internet, dar și informațiile tale confidențiale. Este de asemenea important să eviți accesarea datelor cu risc crescut, precum informațiile bancare, atunci când ești conectat la o rețea Wi-Fi nesecurizată.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Sunt de acord cu
Politica de confidențialitate *

Activează ștergerea de la distanță

Este bine să fii întotdeauna pregătit pentru orice scenariu neplăcut. Dacă pierzi telefonul sau acesta îți este furat, îți recomandăm să ștergi datele sensibile de la distanță. Cele mai multe sisteme de operare pentru smartphone includ setări de localizare și ștergere date, pentru a te proteja de situația în care dispozitivul tău ajunge în mâinile cui nu trebuie.

Nu accesa linkuri din mesaje nesolicitate

Phishing-ul este din ce în ce mai prezent. De fiecare dată când primești un link, indiferent prin ce metodă, nu te grăbi să accesezi pagina web. Verifică prima dată dacă sursa din care acesta provine este una cunoscută și sub nicio formă nu completa diverse formulare online cu datele tale personale fără o minimă verificare în prealabil.

Dacă urmezi aceste sfaturi simple, riscul ca informațiile tale personale să fie folosite în scopuri neortodoxe este cu mult diminuat. Fii întotdeauna vigilent când vine vorba despre noi aplicații sau site-uri despre care nu ai suficiente informații, iar ca regulă de bază, dacă o oportunitate de afaceri sună mult prea bine, probabil că este un scam.

Mai mult, riscurile cu privire la securitatea datelor personale nu sunt doar ale tale, ci și ale părinților tăi. Ca parte a unui nou experiment al campaniei Generații Flip, am invitat 4 părinți și copiii lor la o discuție, ca să aflăm cum au loc capcanele din mediul online în viața părinților. Află cum au decurs conversațiile AICI și ce poți face pentru a-i informa și proteja pe cei dragi.

Încheiem totuși într-o notă optimistă, prin a afirma că suntem siguri că vei face cele mai bune alegeri pentru securitatea ta online, atunci când folosești smartphone-ul. Este nevoie doar de un pic de atenție înainte de a da tap pe orice linkuri sau pagini necunoscute.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Adaugă comentariu

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Sunt de acord cu
Politica de confidențialitate *

Ultimele articole

Aplicații pentru copii - Ghid complet pentru părinți și educatori

Aplicații pentru copii - Ghid complet pentru părinți și educatori

Aplicațiile pentru copii reprezintă un instrument puternic care poate completa metodele tradiționale de învățare.

Blocare reclame telefon - Ghid complet pentru Android și iPhone

Blocare reclame telefon - Ghid complet pentru Android și iPhone

Scapă de reclamele enervante și pop-up-uri pe telefonul tău Android sau iPhone! Ghidul nostru complet îți arată cum să folosești DNS privat, aplicații și setări.

Cum îți transformi telefonul în ruletă, boloboc sau riglă: cele mai utile aplicații pentru măsurători rapide

Cum îți transformi telefonul în ruletă, boloboc sau riglă: cele mai utile aplicații pentru măsurători rapide

Cu ajutorul unor aplicații inteligente poți folosi telefonul în locul unor instrumente clasice de măsurat, precum ruleta, bolobocul sau rigla.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Sunt de acord cu
Politica de confidențialitate *

logo footerModul inteligent de a-ti cumpara si vinde telefonul!

Comenzi telefonice sau prin e-mail:

0374493962

comenzi@flip.ro

Despre Flip

Contact

Cine suntem

Blog

Intrebari frecvente

Recenzii

Business

Link-uri utile

Termeni si conditii

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Politica de utilizare Cookie-uri

Politica de Social Media

Asigurare CASCO si CASCO+

Plata in rate prin tbi bank

Plata in rate prin Oney

Protectia consumatorilor - A.N.P.C.

SOL

Informatii obligatorii conform Legii nr. 361/2022

Preferinte Cookie

Regulament campanie Până la 800 lei extra

Regulament campanie Genius

Regulament campanie Tombola Reviews

Regulament campanie Mastercard

Regulament campanie Electric Castle

CUMPARATURI 100% SIGURE

safe-buy

Curieri parteneri:

ups-and-dhl

Peste 550.000 clienți

4.8/5, recenzii

safe buysafe buy
iso logo

© 2025 Flip.ro - All rights reserved.

flagFlip.bg
flagFlip.gr
flagRejoy.hu